Årets Grundsetmart'n arrangeres som vanlig i uke 10. Det er ikke lenge før startskuddet går 9. mars, og nå jobbes det veldig for å gjenta suksessen med et realt show i Elverumshallen.

Produsent for Mart'nsshowet er Kulturkollektivets Erik Lukashaugen. Han forteller at de har fått et stjernespekket mannskap som skal opptre under fredagens show.

- Vi skal gjenta arrangementet fra i fjor, med noen endringer. Det som var i fjor var at vi hadde laget et show med lokale utøvere hvor vi prøvde å løfte opp de gode mart'nstradisjoner. Og det funka såpass bra at vi i år har bestemt for å gjøre noe helt annet, sier Erik Lukashaugen.

Han trekker frem Martin Myhr fra Trysil som i fjor viste frem sine kunstner i folkedans. Lukashaugen opplyser at Myhr er Norgesmester i folkedans. 

- I tillegg spilte Annar By folkemusikk. I fjor var det tradisjoner, mens i år skal vi ha mer stjerner og glitter, sier Erik Lukashaugen.

Lokale stjerner

Annar By skal også være med på showet i år kan Lukashaugen fortelle, men det er en helt annen stjerne som har bemerket seg i Norsk skala.

- Det er mange av artistene som skal være med på årets show som er lokale stjerner, men vi har også fått med oss Thosebricks fra Åsnes som virkelig har blitt en stor stjerne etter at han vant The Stream på TV2. Han kommer og er kjempeflink, sier Erik Lukashaugen og legger til:

- Vi får også besøk av Signe Marie Rustad, som tidligere i år ble nominert til en Spellemannspris. Kine Evensen kommer. Hun fylte Hernes kirke før jul og holdt julekonsert der. Også må jeg få nevne Robin Tinholt. Han er trysling men bor i Elverum, og jeg håper han kommer til å bli oppdaget for han er virkelig flink, sier Lukashaugen.

Gratis inngang

Sjølve showet varer rundt to timer, og starter klokka 19.00 fredag 10. mars. Lukashaugen forteller at scena kommer til å bli «stappmætt».

- I tillegg til artistene som kommer, vil vi også få besøk av musikallinja fra Folkehøgskola i Elverum, Kulturskola stiller med innslag og Elverum Janitsjarkorps kommer. Så det kommer til å bli «stappmætt» på scena, sier Erik Lukashaugen.

- Men ettersom fjoråret ble en så stor suksess, hvordan skal dere toppe dette da?

- Da må vi bare putte flere folk på scena da, ler Erik Lukashaugen. 

I fjor hadde de rundt 700 mennesker i Elverumshallen, og Lukashaugen håper på flere tilskuere i år.

Familieaften

- Jeg håper at det kommer mange og at publikum tramper takten, smiler og klapper, sier Lukashaugen og legger til:

- Dette er et show som passer for hele familien og derfor blir det på en måte en familieaften. Vi starer klokka 19.00 og er ferdige klokka 21.00 slik at du får med deg Kveldsnytt, smiler Erik Lukashaugen.

Han kan avsløre at det også blir et lite revynummer, men at folk må komme og se hva dette er for noe.

Mart'nsshowet arrangeres av Kulturkollektivet i samarbeid med Grundsetmart'n, THEvent og Elverum kommune.

- Jeg synes samarbeidet har fungert bra, og vi ser at det er mange flinke personer som vi samarbeider med. Så vi får håpe vi kommer igjennom arrangementet uten alt for store tekniske problemer, avslutter Erik Lukashaugen.