Det har vært et travelt år for Spelloppmaker. Onsdag kveld spilte de for 200 solunger i Oslo da Solør-kommunene inviterte til «Flætt hematt». Litt tidligere i høst spilte de for over 400 betalende gjester på Kjellmyra, og nå er Soundgarden neste konsertarena. Der spiller bandet lørdag kveld.

Henrik Berg Enger er vokalist i Spelloppmaker, og har et veldig bra forhold til utestedet som bandet nå skal spille på.

- Da jeg begynte å bli gammel nok til og gå ut stakk jeg alltid dit, og tidligere har jeg spilt mye på Soundgarden med andre band, sier Berg Enger.

Soundgarden viktig for musikken

Riktig nok er det en del år siden han spilte på Soundgarden sist, og nå gleder han seg stort til lørdagens konsert. Soundgarden har alltid gjort en god jobb for innlandsmusikken.

- Soundgarden er de flinkeste til å promotere artister på veg opp i Elverum-området. All honnør til dem for jobben de har gjort for musikkverden, sier Berg Enger.

Første konsert for Spelloppmaker i Elverum var i forbindelse med Elverumsdagene i fjor. De spilte også på Grundsetmart'n i år sammen med Staut i Elverumshallen, og Berg Enger setter pris på publikummet i Elverum.

- Elverumsingene er flinke til å komme ut, og det har vært veldig morsomt å spille i Elverum tidligere. Det blir det garantert nå også, sier Berg Enger.

Halve bandet fra Elverum

Selv om Berg Enger kommer fra Solør og synger på solung, er bandet like mye et Elverum-band.

- Martin Savolainen, Espen Savolainen og Auden Senderud er fra Elverum. Vidar Karlsen, Sindre Kløften og jeg er fra Solør. Vi er jo like mye et Elverum-band som et Solør-band, understreker Berg Enger.

Nå ser han frem til lørdagens spillejobb på Soundgarden, og han tror på fullt hus.

- Vi satser jo alltid på stinn brakke. Uansett om vi spiller på en hagefest i Solør eller på Soundgarden, og vi skal gjøre alt vi kan for å skape god stemning når vi er der, sier Berg Enger.