- Det nyvalgte styret i Elverum Røde Kors Ungdom har allerede laget en handlingsplan med aktiviteter som de skal arrangere én gang annenhver uke. Vi synes dette er et kjempeflott engasjement, sier leder i Elverum Røde Kors, Stine Berntsen.

Dette er første gang Røde Kors har et eget ungdomslag i Elverum, og Hedda Moen Dreijer (18) ble valgt til leder for dette på møtet 1. mars.

Bra oppmøte

- Til nå har det vært mellom 20 og 30 frammøtte på møtene, noe vi synes er bra i og med at vi ikke har annonsert så mye. Vi har i hovedsak brukt Facebook for å nå ut til folk, og det er tydelig at dette treffer veldig bra for målgruppen, opplyser Berntsen

Hun sier at planen til Røde Kors Ungdom nå er å invitere med seg folk fra utsatte miljøer og sårbare grupper. Blant annet ved å kontakte mindreårige med innvandrerbakgrunn, som for eksempel er bosatt på institusjoner og lignende i Elverum kommune.

Forskjellige aktiviteter

- Det er et stort spenn at Røde Kors Ungdom sine medlemmer kan være mellom 13 og 30 år, men de fleste som har vært med i Elverum hittil er rundt 17-18 år gamle. Likevel er poenget med Røde Kors Ungdom er at det skal være åpent for alle, understreker Berntsen.

Aktivitetene lokallaget planlegger å arrangere framover er blant annet bowling, spillkvelder og grilling til sommeren

- Det er bare å møte opp på de dagene man har lyst, og all informasjon ligger ute på Elverum Røde Kors Ungdom sin side på Facebook, sier Berntsen.