De nasjonale mediene har meldt om en hetebølge som er på veg fra Spania, men denne får neppe vi særlig glede av. For det er vestlendingene som får oppleve de virkelig gode temperaturene de kommende dagene.

- Vestlandet får ganske høye temperaturer torsdag, men hetebølgen kommer nok ikke til dere, skuffer meteorolog Ida Fossli.

Når det er sagt skal vi vel kanskje heller ikke klage. Det er ventet flere dager med temperaturer godt opp på 20-tallet, og Fossli mener gradestokken kan nå 25 grader denne uka.

- Torsdag og fredag denne uka blir nok varmest. Lørdag ser også fin ut, men fra søndag er det endringer på gang og litt mer utrygt vær i vente. Men likevel er det fortsatt ventet 16 til 18 grader, sier Fossli.

Ingen tropenetter

De såkalte hetebølgene skapes gjerne som følge av at varmen fra Afrika blir transportert ut. For Fossli er det umulig å si om flere slike hetebølger kan komme til Norge i sommer.

- Vi har en tidagersperiode å forholde oss til, og i denne er det ikke flere slike hetebølger på gang, sier Fossli.

Tropenetter har det heller ikke vært noen av så langt i sommer. Snarere tvert i mot, for det har nesten vært nødvendig med isskrape om du har vært tidlig oppe.

- Så langt jeg kan se er det heller ingen tropenetter i vente den nærmeste tiden, sier Fossli.