Toget startet ved gamle Sætre skole og gikk ned til alders- og sjukehjemmet. Der sang Sørskogbygda Naturbarnehage, og det var taler ved noen av 7. klasse-elevene ved Sørskogbygda skole.

Der fremhevet de at dagen ble feiret for å minnes underskriften av Grunnloven i 1814. De la også til at egentlig feires dagen én dag for tidlig. For Eidsvollsmennene underskrev ikke Grunnloven 17. mai 1814, men den ble underskrevet 18. mai 1814.

Nasjonalsangen

7. klassingene holdt en fin tale, hvor de også nevnte nasjonalsangens far, nemlig Bjørnstjerne Bjørnson. Det ble sunget tre vers av «Ja, vi elsker» og det var Elverum Janitsjarkorps og Sørskogbygda Skolekorps som stod for musikken.

Toget i år, er et av de lengste som har vært ved Sætre Alders- og Sjukehjem de siste årene. Noe som tydelig var til stor glede for beboerne på Sætre.

russetog

Klokka 18.00 i kveld er det duket for det tradisjonsrike russetoget i Elverum. Da fylles Storgata opp med skuelystne og årets russekull ved ELVIS (Elverum Videregående Skole). Russen har lovet gode poenger, så da er det bare for de som ønsker å se hva russen har funnet på, å komme en tur til Leiret og Storgata for årets russetog.