Nyheten kom på Elverum Håndballs Facebookside torsdag ettermiddag. Og det var ikke vanskelig for Håkon og velge Elverum.

- Jeg føler at jeg har fått mer tillitt og trives veldig god i Elverum. I tillegg er det godt å være i Elverum Håndball Herrer. Jeg kom inn på A-laget da jeg var rundt 17 år, og nå er jeg 22 så det har blitt noen år, smiler Håkon Ekren.

Han ser frem til to nye år i elverumsdrakta og håper på gode tider med klubben.

- Det er moro å spille håndball, det er en stor inspirasjon, sier Håkon Ekren.

Er med i de langsiktige planene

Elverumtrener Michael Apelgren er glad for at de økonomiske problemene nå er en saga blott, noe som gjør at Elverum nå kan begynne å bygge et lag for fremtiden.

- Vi er sjeleglad nå når vi har blitt kvitt de økonomiske problemene i klubben, da kan vi begynne å bygge et lag for fremtiden. Håkon har vist at han ikke er en «unggutt» lenger og at vi kan bruke han både i forsvar og i angrep. I tillegg har han vist at vi kan lene oss til han og stole på at Håkon gjør jobben. I tillegg er han vårt produkt, hentet opp fra yngres og rekrutt, sier Michael Apelgren.

Ekren har tatt store skritt denne sesongen og har fast plass på A-laget til Elverum. Apelgren går såpass langt og ærer Ekren for sin del av seriegullet.

- Det er kjempemoro at våre egne fra Elverum gjør det bra og viser seg å være så konkurransekraftig som Håkon Ekren er. Det er viktig for klubben at vi har vår sjel med mange spillere fra Elverum. Jeg vil gå så langt å si at Elverum er det laget som har flest lokale spillere. Det er mange andre lag som ikke har så mange lokale spillere som oss, sier Michael Apelgren.

Hadde fått henvendelser

Håkon Ekren kan fortelle at han hadde fått forespørsler fra andre lag i GRUNDIGligaen, men at han valgte å bli i Elverum.

- Jeg fikk henvendelser fra Halden og Bodø blant annet. Men jeg er sulten på å gjøre en god jobb for Elverum, og da er Champions League en av de tingene som jeg tenker på. Det blir et tøft sluttspill, men målet vårt er å gå til Champions League også kommende sesong. Så da må vi prestere i sluttspillet, avslutter Håkon Ekren.