Det var mange folk i gatene klokka 12.00 torsdag ettermiddag, da bodslaget i Storgata, Lokket og Torget åpnet. Og det er mye å sjå på i år.

For aldri før har det vært flere utstillere på Grundsetmart'n. Mart'nsgeneral, Tore Hagen, forteller til ElverumsRadioen og det er over 110 utstillere som fyller Storgata, Rådhusplassen, Lokket og Torvet.

- Også i år bruker vi hele Storgata, så vi har boder fra Amfi i nord til Kremmertorget i sør, sier en fornøyd Hagen.

Bondens marked er større enn noen gang

Aldri før har har «Bondens marked» vært større enn i år. «Over 25 utstillere i Storgata presenterer det beste av kvalitetsmat fra norske småskalaprodusenter» heter det i det offisielle mart'nsprogrammet. Tore Hagen opplyser at i år er det flere og mer lokal mat.

- I år har vi dratt ut «Bondens Marked» til å gå over 90 meter, så vi har aldri hatt et større marked med norske småskalaprodusenter på de tre åra jeg har arrangert Grundsetmart'n, sier Tore Hagen.

Første gang på «bondens marked»

En av utstillerne på markedet er Marianne Wimmer og Gransjøberget Viltkjøkken. Hun er strålende fornøyd med oppmøtet så langt.

- Ja, det har vært mange folk som har gått forbi her. Vanligvis er torsdagen en ganske rolig dag, men så langt har det vært over all forventning og mye flere folk enn tidligere, konstaterer Wimmer.

Det er fjerde året hun og viltkjøkkenet fra Hernes står på stand på Grundsetmart'n, men tidligere har hun hatt egen stand.

- De har mast så fælt i det siste, og jeg tenkte at det var på tide å bli med under «Bondens marked», så da gjorde vi det. At det i år er så stort er bare bra, sier Marianne Wimmer.