Han kommer fra den svenske klubben IFK Kristianstad, og har store mål for sesongen.

- Jeg kommer fra de svenske mesterne til de norske mesterne, og har som mål og vinne og ta titler denne sesongen, sier Richard Hanisch.

Han har nå vært med laget i et par måneder og trives godt i klubben.

- Ja, jeg trives veldig godt, forteller svensken.

Har god spillerforståelse

Richard Hanisch håper at han kan utmerke seg på håndballbanen for Elverum, og forteller at han har sine styrker og svakheter.

- Jeg er ganske «spilleskikkelig» synes jeg. I tillegg har jeg en god forståelse av spillet og et overblikk og kan se muligheter på banen, sier Richard Hanisch.

Han røper at han kan skyte også, om det trengs.

- Man kan vel innrømme at jeg også har et skudd som er greit. Det jeg foretrekker er fine pasninger og et halvfint mål kanskje, ler Hanisch.

Noe nivåforskjell

Fra å komme fra de svenske mesterne til de norske, så har Hanisch blitt positivt overrasket over nivået i Norsk håndball.

- Nivåforskjellen er der. Men jeg er positivt overrasket. For det er bedre kvalitet i eliteserien enn det jeg trodde på forhånd. I Sverige tenker vi at den svenske liagen er best, men jeg tror ikke at mange av de Norske lagene hadde gjort bort seg i den svenske ligaen, sier Hanisch som gleder seg til å ta fatt på seriespillet.

I den tiden han har vært i Elverum, har han gjort seg litt kjent med byen. Noe han synes var en enkel oppgave.

- Det har fungert veldig bra å bo i Elverum, enn så lenge. Det er ikke en veldig stor by og enkelt å finne frem til de stedene man skal være. Jeg drar til og dra leiligheten og Terningen Arena, og det går veldig bra. Også har man lært seg vegen til håndballkontoret, smiler Richard Hanisch.

I sesongoppkjøringen har han fått prøve seg på to store franske lag sammen med lagkameratene i turneringen EuroTournoi. Der så han et lag som kan gjøre det godt denne sesongen.

- Vi fikk tre ganske bra kamper i den turneringen. Det var litt tøft, for det var veldig varmt. Men jeg synes vi fikk det til ganske bra. Det vi gjorde der viser at vi kan spille kamper og gjøre det bra. Det kan bli viktig utover i sesongen, avslutter Richard Hanisch.