Elverum kommune skriver på sine hjemmesider at det er Johanne Lester Bjaadal, Kristina Franklin Langsethagen og Dina Bækkevold som skal videre til delfinalen i Athen.

De tre jentene er 13 år og går i 8. klasse på Hanstad barne- og ungdomsskole. Kommunen påspanderer flybilletter og hotellopphold i Athen i sommer, 18.–22. juli.

Fire ulike grener i Athen

I Athen vil temaet og opplegget være tilsvarende som i Elverum, forskjellen er at vanskelighetsgraden økes, skriver Elverum kommune.

Elevene skal utfordres i fire ulike grener: lagdebatt, kunnskapstest, lag-quiz og samskriving.

Temaet i år er "Unlikely world", eller en usannsynlig verden. Deltakerne leser seg opp på temaer og konkurrerer innenfor feltene moderne mytologier, vitenskap, teknologi, historie, litteratur, kunst, musikk og samfunnsfag.

Kommer lagene seg videre fra Athen går turen til den store finalen ved Yale University i USA i november. Ett lag fra Hanstad kom videre til Yale i fjor, noe som var en stor bragd i seg selv, opplyser kommunen.

Andre år på rad 

Helgen 12. og 13. februar var andre året på rad Elverum videregående skole arrangerte World Scholar’s Cup. 

Konkurransen, som foregår på engelsk, arrangeres over hele verden og ble første gang arrangert i Seoul i Sør-Korea i 2007 som en mindre, lokal turnering.

Elverum var eneste arrangør i Norden, og derfor dukket det opp deltakere fra Marokko i sør til Finnmark i nord. 

– Totalt deltok 129 elever fordelt på 43 lag i en junior- og en seniorklasse, fra både grunnskole og videregående skole. Totalt ble 800 medaljer utdelt, skriver Elverum kommune. 

Les hele saken til Elverum kommune her.