Det er han som nå har fått i oppgave og samle gamle uttrykk om vær og vind fra Elverum. Han ønsker både gamle og nye uttrykk velkommen, men ønsker at det skal være på dialekt og fra tidsperioden 1850 og fremover.

- Det er en leverandør av oss som lager termometere som har lokal forankring. Nå har vi fått en forespørsel om å lage en gradestokk for Elverum, sier Bjarte Pisani.

Han forteller at de har fått en del henvendelser om de har gradestokken fra Solør og med fjellvettreglene på. Noe han nå vurderer å ta inn i den nye Jerniabutikken i Elverum.

Ingen enkel oppgave

Det å skulle samle inn ord og uttrykk fra Elverum om vær og vind er ikke bare enkelt.

- Man kan ikke gå på bygda og spørre folk hva man kaller «null grader» på dialekt. Det ville vært mye jobb. Derfor ønsker vi at folk kan komme til oss med sine tips og forslag. Det hadde vært kjempemoro å kunne tilby elverumsingene en slik gradestokk, sier Pisani.

Han er åpen for alle forslag som omhandler været.

- Ja, det er bare å sende de til oss via epost på elverum@jernia.no eller komme innom oss i Glitrekvartalet, sier Bjarte Pisani.

På Jernia har de ikke merket veldig stor etterspørsel etter gradestokk med elverumsdialekt, men så har den ikke blitt produsert ennå heller.

- Nei, det har vi ikke. Men vi håper jo at det kan bli en populær gradestokk som alle bare «må» ha, avslutter Pisani.