Det var ElverumsRadioen som først omtalte saken.

I mai åpnet Thea Karoline Freitag (26) sin egen frisørsalong i garasjen sin hjemme i Heradsbygd. Noe hun ikke angrer på.

- Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt og ønsket at det skulle skje litt i bygda. For det er ikke så veldig mye som skjer i bygda, samtidig som jeg ville fremme Heradsbygd, sier Thea Karoline Freitag.

Hun forteller om at hun har kunder over stort sett hele kommunen.

- Rett før 17. mai åpnet jeg frisørsalongen min. Og det har gått veldig bra. Jeg har kunder omtrent fra over alt i nærområdet. Kundene kommer fra Våler, Heradsbygda, Sørskogbygda og ellers i kommunen, sier Freitag.

12 kvadratmeter

Frisørsalongen, som har fått navnet Tuttis Salong, holder altså til i Freitags garasje og er omtrent på 12 kvadratmeter.

- Salongen er hjemme hos meg i garasjen og den er ikke så veldig stor. Jeg har stort sett en og en inne i salongen som er omtrent 12 kvadratmeter stor. Jeg driver alene, så jeg får ikke klippet flere samtidig allikevel, og jeg synes det har fungert bra hittil, smiler Thea Karoline Freitag.

Hovedgrunnen til at hun etablerte sin egen arbeidsplass var den lange pendlevegen til arbeidsstedet på Rena. 

- Jeg har pendlet til Rena i fem år. Og etter at jeg var ferdig med mammapermisjonen til påske, var jeg ikke i tvil om at jeg ikke ville opp igjen til Rena. Så da bestemte jeg meg for å starte min egen arbeidsplass, sier Thea Karoline Freitag og legger til:

- Jeg gikk ganske mange runder med meg sjøl om jeg skulle starte opp for meg sjøl. Men jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt presset fra samboeren og svigerfar, så da var det ikke et vanskelig valg. Og salongen går bra, det er da en månedslønn i alle fall, sier Freitag.

Midt i skogen

For de som ikke vet hvor Thea Karoline Freitag har sin frisørsalong, kan vi fortelle at man må ut å kjøre bil. Om man ikke bor i Hogstadgrenda da.

- Ja, jeg holder til i Hogstadgrenda i Nøtåsvegen 205. Det er bare et par minutter fra butikken opp mot Hogstadgrenda, smiler Thea Karoline Freitag.

Hun forteller at hun tar på seg de aller fleste oppdrag innen hår.

- Jeg gjør stort sett det meste i salongen. Det som er litt inn nå er å ta striper, men også farging av hår. Jeg satser på at dette skal kunne bli et levebrød og at folk har lyst til å komme til meg for å klippe seg, avslutter Thea Karoline Freitag.