Ifølge lokalavisa Budstikka, har Haslum levert inn sin rapport til Håndballforbundet om bråket under sølvkampen mellom Haslum og Elverum.

Daglig leder, Jarle Ludviksen, i Haslum uttalte til avisa rett etter kampslutt at det var enkelte av dem som var på tribunen som er yngre Haslum-spillere.

- Dette er en guttegjeng som ønsket å komme og lage liv, men slik jeg har forstått det, ble noen de er på russebuss med, og noen som kjenner noen, også med. Slik har det vokst til å bli en ganske stor guttegjeng som dukket opp. Når de først kom inn, må jeg innrømme at vi var lite forberedt på at vi måtte bruke såpass mye tid og ressurser på å beslaglegge alkohol og bortvise folk, opplyste Ludviksen overfor Budstikka.

Ingen forbindelse

Haslum la seg flate etter kampen og unnskyldte seg overfor Elverum. Nå har klubben levert sin endelige rapport til Håndballforbundet, melder Budstikka på nett.

I rapporten skriver Haslum at hærverket på bussene var en uheldig enkelthendelse, men at dette ikke uten videre kan kobles til kamparrangementet.

– Hovedbudskapet vårt er at dette på ingen måte er en del av kulturen her i Haslum, sier Jarle Ludviksen til avisa.

Han mener at hærverket er en politisak, og en ikke-sak for klubben.

– Mange sier at det var en direkte kobling, men hvordan kan vi vite det? Det er nærliggende å tro, men dette var et hærverk på offentlig område, i en busslomme på offentlig vei, hvor ingen er tatt, sier Haslum-lederen, som påpeker at det nylig har skjedd hærverk på en bil i et område utenfor hallen.

Avgjøres neste uke

Stig Quille i Håndballforbundet bekrefter overfor Budstikka at en avgjørelse om eventuell straff vil komme i starten av neste uke.

– Forbundet har nå hentet inn rapporter fra alle parter, og vil vurdere denne informasjonen denne uken, sier Quille til Budstikka.

Han anslår at forbundet vil avgjøre hvorvidt de skal gå videre med saken eller ikke, i starten av neste uke. Kampdelegater, dommere og de to lagene har alle nå presentert sin versjon til forbundets utvalg, opplyser han til lokalavisa.

Ludviksen på sin side håper Forbundet ikke ilegger Haslum straff.

– Vi håper og tror at dette ikke vil få noen konsekvenser, men det er ikke vi som styrer prosessen fremover nå, sier daglig leder Jarle Ludviksen til budstikka.no.