Hvis alt går etter planen skal Joker Elverum åpne dørene allerede 1. juni. Og det er kjøpmannen Levi Andersen fra Hamar som skal åpne Joker-butikk på Vestad. 

Elverum har ikke hatt en Joker-butikk siden Joker la ned sin butikk i Hernes i 2013. 

Andersen driver fra før av to Joker-butikker i Løten, på Brenneriroa og Klevbakken på Ådalsbruk. Når han nå åpner sin tredje Joker-butikk, så gleder han seg til å innta Elverum.

- Det kom litt brått på at jeg skulle åpne i Elverum. Jeg har to butikker fra før av men da tilbudet kom, så kunne jeg ikke si nei til å ekspandere til Elverum, sier Levi Andersen.

Fikk forespørsel

Det har lenge vært usikkert hva som skulle inn i de tomme lokalene på Vestad. Ifølge Andersen har flere vært interesserte i lokalene, men at det ikke ble noe av de planene. Derfor så kjøpmannen muligheter.

- Jeg fikk tilbud av huseier om jeg ville starte dagligvarebutikk i lokalene. Jeg måtte jo se litt på det, men jeg fikk god hjelp til å utrede både kundegrunnlag og mulighetene med butikken. Så da var det egentlig ikke noe annet enn å kjøre på, smiler Levi Andersen.

Nå planlegges den nye butikken, og de har allerede startet med å søke etter mannskap som skal være med å åpne og drive butikken.

- Vi trenger folk til den daglige driften, så vi søker nå etter både butikksjef og butikkmedarbeidere til den nye Joker-butikken på Vestad. Selskapet mitt blir stående som eier av butikken, men vi trenger folk til å drive den. Derfor søker vi nå engasjerte medarbeidere til Joker Elverum, gjerne med lokalkunnskaper, sier Levi Andersen.

Håper på åpning 1. juni

Det å skulle åpne en ny butikk krever litt planlegging. Både med oppussing av lokalene men også bestilling av forskjellige deler som trengs til butikken.

- Det går veldig fort til juni. Allerede nå har vi bestilt kjøl- og fryseanlegg for det er det som har lengst leveringstid. Slik det ser ut akkurat nå, så kan vi åpne den nye butikken 1. juni. Men det kan endres etterhvert, sier Levi Andersen.

Han forteller at de nå skal i gang med å pusse opp butikklokalene i butikken på Texas, en butikk som har eksistert i snart 60 år.

- Vi starter helt på nytt og river ut og fjerner alt av det som er inne i butikken av vegger og slike ting. Slik at vi får et nytt butikklokale, i tillegg skal det legges nye fliser på gulvet og male alle vegger. Så når vi åpner dørene i juni vil butikken fremstå som helt ny, sier Levi Andersen.

Søker butikksjef

Levi Andersen kan ikke være tre steder på en og samme tiden, derfor har han utlyst stilling som butikksjef.

- Det stemmer. Vi håper vi kan få en person som kjenner Elverum godt, og ikke minst området rundt. Også må vedkommende drive butikk da, smiler Levi Andersen.

Søknadsfristen for alle stillingene er 30. april, og ligger ute på joker.no.

Andresen gleder seg stort til åpningen og ser allerede nå frem til juni.

- Det er bare å se frem til juni, og jeg tror dette blir stort, avslutter Levi Andersen.