Kvelden ble åpnet av elevrådsleder ved skola, Mathilde Kaveldiget-Berg, som informerte om hva som skulle skje på hyggekvelden. Elevene hadde stått på hele ettermiddagen og stekt hamburgere sammen med noen av foreldrene.

De som kom på hyggekvelden kunne kjøpe en hamburgertallerken til 50 kroner, for å gi sin støtte til «reisekassa» til FAU. Pengene øremerkes tur til leirskole for årets 5. klassinger.

Og det var mange som deltok på kvelden onsdag, og flere av foreldrene gikk mette hjem. Men det var ikke bare foreldre og foresatte til barna ved skola, også mange onkler og tanter, besteforeldre og andre hadde tatt turen.

Musikalsk innslag

Sammen med rektor, Cato Berggren, ble det sunget og spilt litt og elevene fremførte to låter. Imagine av John Lennon og låta Friminutt.

- Vi serverte mat og sang for de som kom til hyggekvelden vår. Jeg synes det var kjempemorsomt at det kom så mange som det gjorde i kveld, sier Mathilde Kaveldiget-Berg.

Hovedpoenget til skola var å skape en hyggelig atmosfære og en hyggekveld, samtidig som de tok inn penger til leirskole.

- Jeg tror det ble mange penger, for elevene har gått rundt og tatt opp bestillinger og var servitører i kveld. For 50 kroner fikk de både mat, saft og kaker, sier Mathilde Kaveldiget-Berg.

Leirskoletur blir det, uansett hvor mye penger det samles inn ved disse hyggekveldene. Det er også planlagt å arrangere en slik kveld også på nyåret.

Stort ansvar

Det var elvene ved 5. trinnet som hadde hovedansvaret for hyggekvelden, og de var også servitører. Rektoren har stor tro på at de fleste hadde det morsomt onsdag kveld.

- Det er det ingen tvil om, det ser man jo. Det er 5. klasse som sammen med elevrådet har vært servitører. 6. klassingene forberedte og lagde maten sammen med noen foreldre, sier Cato Berggren og legger til:

- I gjennom året skal vi arrangere to slike kvelder. Dette er en dugnad som inntektene går til tur på leirskole, slik at man kan slippe egenandelen. I tillegg er det veldig stemningsskapende, tillitsskapende og god kommunikasjon mellom hjem og skole, sier en fornøyd rektor.

I tillegg ble det gjennomført en spørreundersøkelse som er dekkende for hele Hedmark.

- Den heter «Kultur for læring» der både lærere, elever og foreldre skal svare. Der får man spørsmål om skolen, hvordan skolen er og hvordan det psykososiale er rundt skola, sier Cato Berggren.

Evaluering 

Nå skal elevene sammen med rektor og de andre lærerne ved Sørskogbygda skole ta en evaluering av hygge- og kafékvelden. Da skal de se på hva de gjorde bra, hva de gjorde mindre bra og hva de kan gjøre bedre.

- Kanskje er dette akkurat det som trengs, kanskje vi arrangerte det akkurat slik det skal. Men dette er spørsmål vi nå skal ta en evaluering rundt, også ser vi hvordan vi skal arrangere den andre kvelden over nyåret, avslutter Cato Berggren, rektor ved Sørskogbygda skole.

Juleavslutning

Elevrådsleder Mathilde Kaveldiget-Berg gleder seg aller mest til juleavslutningen ved skola, som finner sted på Sørskogbygda samfunnshus 13. desember.

- Da skal vi synge de to sangene vi sang i kveld. Klassene skal også øve på sine sanger og vise frem det til foreldre og besteforeldre. Dette er noe vi gleder oss til, sier Mathilde med et smil om munnen.

Les også
NYHETER 1975 var et stort år i Sørskogbygda da den nye skolen sto ferdig. Det betyr 40-års jubileum i 2015.