• GLEDER SEG: Tore Hagen i Joker Event gleder seg til årets Elverumsdager fra 11. til 14. august. Programmet for dagene er klart.
  • PÅ UTKIKK: Mange er på utkikk etter spekepølse under Elverumsdagene, og spekepølser blir det å få også i år.

Tore Hagen som er arrangementsansvarlig i Joker Event forteller at fyrverkeriet som settets i gang ved midnatt fredag kveld under Elverumsdagene blir det største og beste som har vært under Elverumsdagene noensinne.

Hvor mye det koster vil han ikke ut med, men innrømmer at fyrverkeriet er en stor post på årets budsjett. Hagen anslår at det var mellom fem og ti tusen mennesker langs Glomma i fjor da det var tid for fyrverkeri, så at dette er populært er det ingen tvil om.

Solørveien blir også stengt i området i perioden rundt midnatt for å unngå trafikkfarlige situasjoner i forbindelse med fyrverkeriet.

Større satsing på lørdagskvelden

Tidligere har lørdag kveld til tider vært litt stille under Elverumsdagene, og derfor ønsker arrangørene i år å løfte denne kvelden, blant annet med en større konsert på rådhusplassen med Sivert Høyem og Lars Winnerbäck.

- Vi har hatt lyst til å få til en skikkelig festivalhelg, med store konserter både fredag og lørdag, og det synes jeg vi har klart med de navnene som er klare for Elverum nå til helga, smiler Hagen.

Han berømmer det gode samarbeidet med Festspillene som er med og arrangerer konsertene på rådhusplassen.

Den økte satsingen gjør at man i år tar en inngangsbillett fredag kveld etter klokka 19.

- Det vil si at det blir gratis inngang om man kommer før klokka 19, også koster det en hundrelapp for de som kommer etter sju, sier Tore Hagen.

Artister fredag kveld er blant andre Odd Nordstoga og Paperboys med Vinni.

Mer for barna

I år blir det også mer for barna under Elverumsdagene, forteller Hagen. I tillegg til tivoli som vanlig blir det også stort piratshow både fredag og lørdag.

- I hele seks timer begge dager vil Piratpappa underholde både små og store. De kommer fra Lørenskog med et piratskip på elleve meter som fungerer som scene og her blir det skattejakter, show, ansiktsmaling og alt det som hører med på en ordentlig piratfest, forteller Tore Hagen.

Trafikk

Biltrafikken gjennom Elverum er som regel en utfordring under Elverumsdagene, og Hagen anbefaler de som kan om å la bilen stå. Om det blir for langt å gå finnes det likevel gode alternativer.

- Kommer man med bil er det et godt tips å parkere ved Skogmuseet eller Terningen Arena og ta en skyttel-buss inn til byen, sier han.

Hagen minner også om gratis bybuss i Elverum både fredag og lørdag. Dette er et samarbeid med Festspillene, Trønderbilene og Hedmark Trakk. 

Det vil dessuten bli satt opp nattbusser både mot Rena, Hamar, Flisa og Sørskogbygda både fredag og lørdag.

Trofaste utstillere

Mange kommer til Elverum disse dagene for å gjøre en god handel, og det vil som alltid være en stor mengde utstillere og boder i Leiret.

Spekepølser og andre matvarer, solavskjerming, varmepumper, ballonger og lakris er bare noe av det man kan få tak i disse dagene.

– Noen utskiftninger er det hvert år, men vi er så heldige å ha en fast base på 30-40 utstillere som kommer tilbake år etter år, kjempekoselige folk som er enkle å ha med å gjøre, smiler Hagen

Innlandets store folkefest

Noen mener at alle arrangementene i Elverum denne uken kunne vært spredt utover en større del av året, men Tore Hagen er klar på at uten Jakt- og fiskedagene og Festspillene sammen med Elverumsdagene så hadde man ikke fått den store folkefesten, hverken på Skogmuseet eller i gatene.

Samarbeidet underbygges blant annet av skyttelbussene som går mellom de ulike områdene slik at man enkelt kommer seg fra om tilbake fra den ene til den andre plassen.

– Vi bygger hverandre sterke, avslutter Hagen.