Det var optimisme på gårsdagens trening i Terningen Arena. Stemningen var lett og spillerne virket veldig fokuserte på den ene oppgaven de har, nemlig å slå Bækkelaget i Oppsal Arena i kveld.

Elverum rundspilte til tider Bækkelaget forrige onsdag i Terningen Arena, da de vant 32-22. Da storspilte Morten Nergaard og André Lindboe. I kveld spiller de for en finale.

Trener Michael Apelgren er rolig før kveldens returmøte, men legger ikke skjul på at det blir en spennende og tøff kamp.

- Det er veldig motiverende å skulle spille kamp i kveld. Vi kan jo ta oss til en finale. Jeg tror det blir veldig tøft, men jeg tror vi har lært av bortekampen mot Bodø og at vi skal komme med et bedre trykk inn mot denne kampen, sier Michael Apelgren.

De står nå en kamp unna en finale og det gir stor motivasjon for laget. På gårsdagens trening ble det litt terping på taktiske knep, men også litt lek og moro mot slutten av treninga.

Det er nå det gjelder

- Vi bomma litt inn mot kampen mot Bodø, hvor vi gikk inn i kampen og sa at vi skulle spille like bra og akkurat som vi hadde gjort da vi slo de med 13 mål hjemme i Terningen Arena. Der gjorde vi nok en feil. Nå har vi sagt at vi skal bli enda bedre, og at vi skal spille enda bedre enn vi gjorde forrige onsdag, sier treneren.

Apelgren avslører at storskytterne hos Bækkelaget skal få lov til å skyte litt, iallfall dit hvor han vil at de skal få skyte.

- De har mange dyktige spillere, og spesielt har de mange skyttere som er gode. Noen steder skal de få avslutte og skyte, andre steder ikke. Vi har en plan for kampen, og fungerer den så er det bra. Fungerer den ikke, så bytte vi plan, sier Michael Apelgren.

Ikke press

Elverum føler ikke noe press, ei heller Michael Apelgren. Han tok laget til sluttspillgull allerede etter første sesongen som trener for Elverum. Nå står han der igjen og kan ta Elverum til en sluttspillfinale. Dette er ikke et tema for treneren.

- Jeg føler ikke noe press, heller tvert i mot. Det er vel egentlig et press å være trener i Elverum, vi skal jo vinne hver kamp. Men dette er ikke rette tidspunktet å tenke på press, vi skal ha det gøy og vinne, sier svensken til iElverum.no etter trening i går.

Tidligere elverumtrener Christian Berge tok Elverum til sluttspillfinale hele fem ganger, Apelgren er på god vei, men tenker ikke på antall titler. Svensken tenker at bare seier er god nok.

Hør kampen på radioen

Den andre semifinalen spilles i Oppsal Arena klokka 18.30 i kveld. Får du ikke mulighet til å være med Taiga'n på busstur til Oslo, eller på annen måte ikke får vært i hallen trenger du ikke frykte. ElverumsRadioen sender som vanlig alle kampene til Elverum Håndball Herrer, også denne kampen. Sendinga starter klokka 18.00.