1. omgang startet med en rask scoring av Elverum, etterfulgt av noen redninger av Morten Nergaard og kontringer som satt bak målvakten i Herulf Moss.

Elverum har virkelig lagt opp taktikken i årets sesong, mer hurtighet og mer fart er oppskriften med den nye spillerstallen. Noe som også gjenspeiles av resultatet. 19 mål bakover er mer enn godkjent, og med nesten 40 nettkjenninger fremover ble det som en «walk in the park» for elverumsgutta.

Til pause ledet Elverum med åtte mål, 9-17. En komfortabel ledelse som bare ble større og større ut i 2. omgang. Da satte Elverum opp tempoet og til slutt kunne Elverum gå av banen med hevet hode og 19-38-seier. Dermed er Elverum videre i cupen. Trekning i cupens 4. runde skal skje, etter det iElvrerum erfarer mandag 4. september.

- Det er som det skal være

En av spillerne som begynner å få en ganske bra fartstid i Elverum Håndball Herrer er Håkon Ekren. Han skrev ny kontrakt i sommer, og elverumsingen er fornøyd med søndagens kamp.

- Det begynte greit. Vi gikk fort opp i ledelsen og den vokste gjennom hele kampen. Så det er som det skal være, sier Håkon Ekren.

Han erkjenner at det var tøft å skulle omstille seg fra å spille finale i EuroTournoi i Strasbourg, Frankrike til å spille mot Herulf Moss i cupen her hjemme.

- Vi tok kampen seriøst, men det er så klart en stor omstilling fra å spille i Frankrike forrige helg til å spille mot Moss her i kveld. Men vi tenker at alle kamper teller og at alle kamper skal vinne, det er det som gjelder, sier Ekren.

«superveteranen»

Sjøl om Aleksander Børresen ikke er gammel, har han rukket å bli en av de spillerne som har lengst fartstid i klubben. Men superveteran er kanskje et feil navn å sette på han.

- Nja, om du mener at jeg er en superveteran så er jeg kanskje det, svarer Aleksander Børresen.

Han er glad han tok på ett år til.

- Det var moro å endelig spille en kamp som teller igjen. Vi har hatt en lang oppkjøring og mange, mange treningstimer. Så nå var det godt å endelig kunne spille en kamp som betyr noe igjen, sier Aleksader Børresen.

Han tror årets utgave av Elverum Håndball Herrer kan være raskere enn forrige sesong.

- Vi er et mer hurtigere lag enn forrige sesong, samtidig som vi har en yngre stall. Nå er det vel Nikolaj Mehl og jeg som er de eldste. Så det at vi blir hurtigere og yngre enn forrigesesong er nok de store forskjellene, sier Børresen.

EN fornøyd sjef

Sjøl om det ikke var overraskende at Elverum Håndball Herrer skulle slå Herulf Moss og avansere i cupen, er det allikevel en fornøyd trener vi snakker med etter kampslutt.

- Jeg tenker slik at vi hadde kampen i vår fordel gjennom hele kampen. Det er klart, ser man på papiret så er det slik det skal være. Men samtidig vil jeg si at det var moro å se at Herulf Moss også prøver å gjøre det de kan for å henge med. Det var moro, sier Michael Apelgren.

Han brukte samtlige 16 spillere til søndagens kamp, noe som ikke er tilfeldig.

- Det er også meningen. Det er lettere å være trener i en kamp hvor man kan benytte alle spillerne og vi har en trygg ledelse. Men vi tenker slik at fremover så ønsker vi å bruke bredden vi har i laget og hyppige spillerbytter, for vi har mange dyktige spilere, sier Michael Apelgren.

Når han tenker på kampen i Mossehalle oppsummerer han den slik:

- Det positivie er at vi gjør mye riktig, samtidig skal det være en nivåforskjell mellom disse to lagene. Vi holder avtaler og gjør som vi blir enige om, så jeg synes at dette var en grei kamp, avslutter Michael Apelgren, trener i Elverum Håndball Herrer.

Fakta
 
  • Herulf Moss - Elverum 19-38 (9-17)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud (2), Stiven Thorsteinsson (1), Sander Liderud (3), Aleksander Børresen, Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (6), Kristian Ørsted, Jonas Burud (3), Håkon Ekren (4), Tine Poklar (4), Magnus Fredriksen (2), Richard Hanisch (4), Kevin Gulliksen (6) Thrainn Orri Jonsson (2)