Hver tirsdag klokka 11.00 arrangeres «tirsdagskaffen» på håndballkontoret i St. Olavsgate i Elverum. Der samles de som ønsker å snakke om håndball og ikke minst diskutere de forrige kampene.

Denne uka var det ganske fult på kjøkkenet på håndballkontoret, og håndballpraten satt ganske løst.

- Jeg har ikke greie på håndball jeg vet du, sier Svein Myklevik spøkefult.

Han er ikke alene rundt bordet, for der sitter gamle ringrever som Arnulf Bekk og Knut Johansen. Finn Urdal skyter inn at han synes Elverum har spilt veldig godt denne sesongen.

- De var veldig gode helt til det var igjen sju minutter, da virker det som om forsvarsspillet ble tungt for Elverum, sier Finn Urdal.

Beste sesongstarten

Arnulf Bekk, tidligere elverumspiller er klar i sin tale.

- Denne sesongen her må vi nyte. Dette er nok den beste sesongen Elverum har hatt, i alle fall starten på sesongen, sier Arnulf Bekk.

Resten av gjengen nikker og er helt enige med Arnulf. Men Finn vil snakke mer om kampen mot La Rioja.

- Vi er ikke gode nok mot offensivt forsvar. La Rioja gikk ut i 5-1 i forsvar og det slet Elverum mot. Ikke for det, for det var flere sjansjer som Elverum kunne ha avgjort på før det, sier Finn Urdal.

- Vi var veldige gode, men vi brenner 10 hundreprosentssjanser og det er for mye. Alle hadde noen bomskudd hver, så vi kunne ha vunnet kampen altså, sier Arnulf Bekk.

Noen lar seg overraske av prestasjonene til Elverum Håndball Herrer, og nærmest sier at det er utrolig at laget er så gode som nå.

- Det er jo litt utrolig også. Vi spiller altså her mot et av verdens beste forsvar og et av Europas beste klubblag, også leder vi flere ganger i kampen. Og vi er så nære, bare det at vi er så nære er helt utrolig, sier Knut Johansen.

Kunne avgjort før

Rundt kjøkkenbordet er de helt enige i at kampen kunne ha vært avgjort på et tidligere tidspunkt, og i favør Elverum.

- Men vi kunne ha avgjort dette før, om vi ikke hadde brent så mange sjanser. Vi hadde kampen i vår hule hånd, sier Willy Mellum.

- Når vi ledet 6-3 burde vi ha greid å holde den ledelsen. Men det gjør vi ikke, det var synd, konstaterer Joar Hagen.

Videre går diskusjonen rundt bordet om det var riktig å spille sju mot seks i angrep, altså ta ut keeperen og sette innpå en ekstra utespiller. Faktumet er at ballen ble satt i tomt mål fire ganger. Men de enes om at Elverum har spilt godt med dette trekket i de andre kampene, men bare ikke mot La Rioja.

Bedre enn forventet

Arnulf Bekk er ikke nådig i sine uttalelser, noen ganger er de negative og andre ganger er de positive. De seneste uttalelsene hans faller under kategorien positive. Han er sågar raus med komplimentene denne tirsdagen.

- Når jeg så hvilken gruppe Elverum hadde kommet i, så var jeg helt sikker på forhånd at vi skulle få mindre poeng enn i fjor. Nå er vi halvspilt i gruppespillet, og vi har fem poeng. Dette er veldig bra av Elverum, avslutter Arnulf Bekk.