Ved to-tiden natt til i dag, fikk politiet melding om at flere uvedkommende hadde tatt seg inn på Norsk Skogmuseum i Elverum. 

LETTE ETTER VERDISAKER

- Det var noen som hadde tatt seg inn i museumsbygningen. Da Securitas ankom stedet var det flere gjerningsmenn der som befant seg inne i resepsjonen i hovedbygget. De lette trolig etter verdisaker, forklarer Yvonne Aarestrup, fungerende museumsdirektør ved Norsk Skogmuseum, til iElverum.no.

Til alt hell fikk ikke gjerningsmennene med seg noen verdifulle museumsgjenstander. 

- Vi mangler noen mobiltelefoner, men det er alt. Det kunne heldigvis sett mye verre ut, understreker hun. 

Gjerningsmennene har tatt seg inn i bygningen gjennom hoveddøra, og stakk av fra stedet i en rød bil. Politiet var raskt på stedet etter å ha blitt tilkalt av vekteren. 

KJØRTE AV VEIEN

Politiet kom senere over bilen på riksvei 25 mellom Elverum og Trysil. Bilen stanset ikke for kontroll og patruljen tok opp jakten. Ved Lutnes kjørte bilen av veien og tre unge menn fra Sørlandet ble pågrepet og kjørt Hamar sykehus. 

Den røde Mercedesen er tidligere meldt stjålet i Follo. På Norsk Skogmuseum er man lettet over at gjerningsmennene er tatt. 

- Vi er glade for at politiet har pågrepet dem. Nå skal vi bruke resten av dagen på å rydde opp. Det er ganske hektisk her i dag, avslutter Aarestrup.