Galleri Nysted er selvsagt arenaen når Elverum Kunstforeningen inviterer til Festspillutstilling fra 5. august til 3. september. Utstillingen er åpen lørdager og søndager fra klokka 12.00 til 16.00, og det er ordfører Erik Hanstad som skal stå for åpningen av utstillingen lørdag. Med blir også Ida Kristin Kilen for å synge.

Kerstin Birkheim er én av ildsjelene i Elverum Kunstforening, og denne gangen skal hun også få stille ut sine skulpturer. Trudy Wiegand kommer fra Oslo med sine abstrakte oljemalerier.

- Jeg gleder meg veldig til denne utstillingen. Den er veldig variert, og jeg håper inderlig det kommer mange mennesker til utstillingen. Galleri Nysted er jo en perle midt i sentrum, og det er ikke mange meterne over til Amfi, sier Kerstin Birkheim.

Hun vet at det nok er en del elverumsinger som kvier seg litt for å gå på utstilling, men bedyrer at her er det hjerterom og alle er velkommen.

- Mange synes kanskje det er litt vanskelig å tråkke over dørterskelen. Men her er det bare hjerterom, og det er ikke skummelt å gå på utstilling, smiler Birkheim.

Halve livet i Norge

Trudy kommer opprinnelig fra Australia, men har bodd i Norge i 24 år. Hun gleder seg veldig til Festspillutstillingen.

- Jeg har drevet med kunst i mange år, og faren min var hobbykunstner. Derfor har jeg vokst opp med kunsten, smiler Trudy Wiegand.

Nå bor hun på Majorstuen i Oslo, og her har hun atelier rett bak Slottsparken. For tiden maler hun abstrakte malerier, og noe figurativt.

- Det kommer jo veldig mye folk til byen vår nå under Festspillene, Jakt- og Fiskedagene og Elverumsdagene. Vi håper selvsagt at en del også legger turen innom Galleri Nysted, smiler Birkheim.