• STYRELEDER: Bjørn Jarle Røberg-Larsen er styreleder på Jømnvang og har ansvar for utleie og praktiske ting knyttet til samfunnshuset. (Arkivfoto: Mari Nyberget)

– Dette blir den tredje auksjonen vi har på kort tid, og de forrige auksjonene samlet mellom 50 og 100 personer, forteller styreleder på Folkets Hus Jømnvang, Bjørn Jarle Røberg-Larsen. 

Auksjonen denne søndagen kommer til å bestå av mange tilsvarende gjenstander som de tidligere gangene. Med andre ord en del nyere møbler, antikviteter, en del sølv, smykker, mye annet innbo, porselen, samlegjenstander med mer.

Møtes på samfunnshuset   

Det blir visning av gjenstandene fra klokka 11.00, der publikum kan stille spørsmål og se på tingene. Selve auksjonen starter klokka 12.00. 

– Inntrykket er at mange ikke nødvendigvis møter opp for selve salget, men mer for å hilse på folk og fordi det er litt spennende. Det er en sosial treffaktor, sier styrelederen. 

STÅR FOR KIOSKEN

Det er eksterne som står bak auksjonen i samarbeid med Jømnvang, som står for kiosksalget.

– Så det blir litt inntekter til huset. Selv om det ikke blir penger av selve auksjonen, så kommer det gjennom leieinntekter, kiosksalg og så videre, forteller Røberg-Larsen.

Det er Kenneth Konttorp fra Solør som er auksjonarius, og han har vært med på de foregående auksjonene på Jømnvang også.

Foreløpig er det ikke planlagt noen nye auksjoner på samfunnshuset, men Røberg-Larsen sier at det fort kan dukke opp nye auksjoner om det er interesse for det.