Onsdag 27. april kommer Leger Uten Grenser til Elverum bibliotek for å snakke om feltarbeid, hvem de trenger og søknadsprosessen for å jobbe i felt.

I tillegg kommer en person som jobbet som feltarbeider for Leger Uten Grenser i Nepal da jordskjelvet rammet i fjor, for å snakke om sine erfaringer og svare på spørsmål. 

Møtet er uforpliktende og åpent for alle.

Ikke bare leger

– Leger Uten Grenser består ikke bare av leger og sykepleiere i felt. Det er rundt 50 prosent som har medisinsk bakgrunn og 50 prosent som ikke har det. Vi trenger alle typer mennesker, sier Jonas Hågensen som er kommunikasjonsrådgiver hos Leger Uten Grenser. 

Han påpeker at det viktigste er å være motivert, og være villig til å leve litt uforutsigbart.

– Det er veldig givende å jobbe i felt, men det er absolutt ikke for alle. Vi håper informasjonsmøtene vil være med og få de personene som er interesserte i å jobbe i felt til å ta kontakt med oss, sier Hågensen. 

Over 100 norske feltarbeidere i fjor

Personer som ønsker å jobbe som feltarbeidere kan sende inn et søknadsbrev til Leger Uten Grenser, og de som oppfyller de formelle kravene og viser at de er motiverte blir kalt inn til intervju.

– Vi sendte ut over 100 feltarbeidere fra Norge i fjor, og totalt har Leger Uten Grenser ca. 3500 feltarbeidere ute internasjonalt til enhver tid, sier Hågensen.

Søker engasjerte mennesker

Han forteller at det er veldig engasjerte mennesker som jobber i felt, og at det er et stort miljø med mye sosialt også utenom feltoppdragene.

– Vi trenger alt fra leger og sykepleiere til folk som har praktisk erfaring, som snekkere, rørleggere, elektrikere, men også revisorer og folk som jobber med administrasjon. Vi ser særlig etter folk som har erfaring i å jobbe i team, sier kommunikasjonsrådgiveren.