Svein Carlsson fra jazzorchesteret og Jan Eirik Krey fra Elverum Mannskor snakker gjerne om denne konserten, og Carlsson gleder seg stort til torsdag kveld.

- Vi skal feire litt for vi i Christianfjeld Jazzorchester er 35 år i år. Også ønsket vi å feire sammen med noen andre lokale utøvere, så da tenkte vi at vi ville ha med oss Elverum Mannskor. De sa ja med en gang da vi spurte, så nå gleder vi oss veldig, sier Svein Carlsson.

Men det er ikke bare Elverum mannskor som blir med på konserten. Også Karoline Klæva blir med på konserten.

- Det er veldig hyggelig at Karoline Klæva, som bare er 17 år gammel vil være med oss gamle gubbene på konsert. Hun sa at hun ønsket å være med på konserten, og vi måtte jo bare si «ja» med en gang da hun ønsket å være med på dette, sier Svein Carlsson.

Ikke første gang

Elverum Mannskor har tidligere gjort konserter med Christianfjeld Jazzorchester og gleder seg ikke noe mindre til torsdag.

- Vi skal nå få lov til å være med å feire jazzorchesteret, noe vi ser frem til. Det er veldig artig å bli invitert til denne konserten og vi skal være med på feiringa. Det er ikke første gang vi står sammen på scenen, og det har tidligere møtt opp veldig mange på det vi har gjort sammen før. Så vi gleder oss og dette tror vi blir artig, sier Jan Eirik Krey i Elverum Mannskor.

Han tror at stemningen og atmosfæren blir som tidligere de har stått på scenen sammen, og han ser ikke helt bort i fra at det kommer til å svinge litt også.

- Vi kommer nok til å utfylle hverandre på en god måte. Det blir svingende, fart og vi får en god variasjon, sier Krey.

«Gladjazz»

Både Carlsson og Krey forteller at programmet er helspekket med godt innhold som er godt variert. 

- Gladjazz blir det nok også. Det er en betegnelse som først dukket opp 70-tallet, først som «Happyjazz» i Amerika og England. Her i Norge tok man navnet «gladjazz». Det er en gammel jazz med utgangspunkt i den jazzen som utviklet seg i New Orleans på begynnelsen av 1900-tallet, sier Svein Carlsson.

Programmet er variert og godt, og sammen med Karoline Klæva så blir programmet komplett skal vi tro Krey.

- Det er slik at Christianfjeld Jazzorchester vil kjøre noe for seg sjøl, sammen med Karoline Klæva og sammen med oss. Også vil mannskoret også gjøre noe for seg sjøl og ellers sammen med jazzorchesteret, sier Jan Eirik Krey.

festkveld

Begge de musikalske herrene ønsker at så mange som mulig kommer til konserten torsdag kveld. Krey har mange gode ankepunkter på hvorfor man bør innfinne seg i tidligere lærerskolens aula på Kommunehuset Folkvang torsdag klokka 19.30.

- Det er ikke helg, så det er en hverdag. Alle har da muligheten til å komme. Også er det litt utpå kvelden, slik at alle har fått kommet seg hjem og spist mat i ro og fred. Dette kommer til å bli en stor opplevelse med fart, tempo og god variasjon, sier Jan Eirik Krey i Elverum Mannskor.

Og skulle du ikke ha billett, så er ikke det så rart heller.

- Vi har ikke forhåndssalg av billetter, de blir solgt i døra. Så det er «førstemann til mølla», og alle er hjertelig velkommen, smiler Svein Carlsson.