– Dette er en viktig sak, og en kamp som aldri tar slutt. Mange har opplevd mobbing, og det er mange som kommer til å oppleve mobbing også, så da klubben og jeg fikk forespørsel om å være med i år var det egentlig ikke noe å lure på, forteller Johnny Snerten. 

Engerdølen er bosatt i Elverum, og er president i motorsykkelklubben NorVetMc, som er én av tre klubber som medvirker til OMM Run 2017. I tillegg er han musiker, og skal opptre på de 13 konsertene motorsykkelturneen arrangerer mot mobbing i sommer. 

Håper mange blir med

OMM Run ble arrangert for første gang i 2016, og da gikk turen fra Bodø til Lindesnes. I år ser turen litt annerledes ut, og Snerten forteller at det blir mer en rundtur som starter med kickoff i Elverum og avsluttes to uker senere på samme sted.

– Fra oppstarten i Elverum kjører vi i kortesje til Lillehammer og har første konserten der. Jeg håper mange blir med på turen, både med biler og motorsykler, sier Snerten. 

Dette er et gratisarrangement, der folk kan være med å kjøre- eller bare være med på konsertene uten at det koster noen ting.

– Det gjør vi jo fordi vi ønsker at så mange som mulig skal bli med på dette her, og markere at de er imot mobbing, forteller han. 

– Absolutt verdt det

– De to ukene vi var ute og kjørte i fjor var veldig krevende, vi kjører jo motorsykkel mellom alle konsertene konsertene. I tillegg skal du forberede deg mot konserten og gjennomføre den, samtidig som det er en del ting som skjer rundt. Du møter folk og prater med folk — det er mange sterke historier, sier musikeren. 

Han synes fjorårets turné var hektisk, men veldig gøy.

– Det var mange folk som møtte opp. For eksempel da vi kjørte inn til Mo i Rana, som egentlig er en liten by, hadde vi rundt 250-300 biler og motorsykler som kjørte med oss inn til byen, sier Snerten.

Han sier at det gir veldig mye å være med på noe sånt, og at lokalbefolkningen på stedene de har vært er flinke til å møte opp.

Varme og engasjement

– Det blir spennende å se hvordan årets OMM Run blir, men jeg tror at det i år som i fjor blir varme og engasjement fra scena, både med appeller og musikk, smiler musikeren. 

I fjor ga han ut sin første CD, «Tell Me», der en del av salget gikk til Oss Mot Mobbing. 

– Det var egentlig naturlig at overskuddet gikk til organisasjonen. Det er en viktig sak, og jeg bruker egen musikk når vi er ute og kjører på OMM Run, forteller Snerten.

Han synes det er fint å kunne bidra.