Siden 1973 har Ungdomssymfonikerne bodd på Elverum Folkehøgskole i forbindelse med kurs og Festspillene i Elverum. Kurset gikk tidligere i Elverumshallen, og da gikk det fint for orkesteret å komme seg på plass.

Etter at kursene og konsertene ble flyttet til Terningen Arena ble avstanden større, og de siste årene har de derfor spurt innbyggerne i Elverum pent om å få låne sykler. Det gjør de i år også.

- De som har mulighet til å låne bort sykkelen sin får to billetter til valgfri konsert med Ungdomssymfonikerne under Festspillene i Elverum som takk for hjelpa. Låner du bort flere sykler får du tilsvarende like mange flere billetter, sier Cathrine Halland Bering, som er daglig leder for Ungdomssymfonikerne.

Litt for langt å gå

Fra folkehøgskolen til Terningen Arena er det fire kilometer én veg, og derfor er sykkelbehovet stort. Det er anslagsvis behov for 60 til 70 sykler i år.

- Mange av musikerne har med egne sykler, men det er ikke alle som har sykler eller mulighet til å ta med. Det er disse som har behov for å låne sykkel, og vi håper at innbyggerne i Elverum vil stille opp for oss i år også, smiler Halland Bering.

Tidligere år har det ikke vært noe problem å skaffe nok sykler, og hun håper det går bra  i år også.

- De ansatte på Elverum Folkehøgskole har vært så vennlige å tilby seg og hjelpe oss. De tar i mot sykler mandag 25., onsdag 27. og fredag 29. juli mellom klokka 15.00 og 21.00, sier Halland Bering.