Med disse filmene hadde nok kinosjefen ønsket seg flere på kino enn det som kom i påsken.

- Vi har nok hatt et besøk som er rundt midt på treet. Så det er mange som har vært innom kinoen i påsken, men det har ikke tatt av sånn som vi hadde håpet. Med dårlig vær, så burde det ha kommet flere på kino, sier Mette Kynsveen.

Håpet for kinosjefen er at Batman VS. Superman skal trekke enda flere til Elverum kino også etter påsken.

- Jeg håper at Batman VS. Superman-filmen vil fortsette å rulle og gå en stund også etter påsken nå. Sånn gjennomsnittlig er det ingen dårlig påske for oss, men vi hadde håpet flere hadde funnet veien til kinoen, sier Mette Kynsveen.

Batman vs. Superman

Den filmen som har gitt flest kinoseere er superheltfilmen Batman VS. Superman. Det er den filmen, som i følge Kynsveen, er den mest sette filmen på Elverum kino i påsken.

Divergent-seriens tredje kapittel, Allegiant, har ikke tatt av og nærmest blitt en "flopp" i kinonorge.

- Den har dessverre ikke blitt det helt store. Og filmen har gått dårligere enn forventet over hele Norge. Litt rart, for disse filmene er ganske spennende, sier Mette Kynsveen.

Over fjoråret

Kinosjefen har all grunn til å smile bredt. For mars i år har gått bedre enn mars i fjor. Og første kvartal 2016 er mye bedre enn første kvartal 2015.

- Vi kommer på cirka 800 mer besøkende i mars 2016 enn vi hadde i fjor. Akkurat nå ligger tallet på 581 flere besøkende. Det er en økning på hele 25 prosent fra i fjor, sier en smilende kinosjef.

Hele første kvartal 2016 sett under ett, ligger kinobesøket ganske mye over fjoråret.

- Kinobesøket hittil i år ligger rundt 6.000 over besøket i første kvartal i fjor. Det vil si at vi har hatt 6.000 flere besøkende hittil i år, enn samme periode i fjor, sier Mette Kynsveen.

Mye å se frem til

- Fremover har vi masse gode filmer og se frem til, sier Mette Kynsveen.

Hun tenker litt og ramser opp mange gode titler

- Vi har jo den nye X-Man-filmen som kommer nå snart. Angry bird kommer også. Og på sommeren kommer Istid 5. Også på høsten kommer den filmen alle i Elverum venter på, nemlig Kongens nei, sier Mette Kynsveen og legger til:

- Jeg tror det kommer til å bli et godt kinoår for Elverum kino, med de gode tallene vi har nå, og de gode filmene som kommer, sier kulturhuslederen.

Fakta
  • Kinobesøket på Elverum kino:
    Mars 2015: 2.264 besøkende.
    Mars 2016: 2.845 besøkende.
  • Det er en endring på 25 prosent flere kinogjengere i mars 2016 enn i mars 2015.