Ildsjel og mangeårig speaker, Joar Hagen, gledet seg stort over at oppmøtet på «Jentespretten» og «Minimart'nsrennet» var så stort i år. Økningen i deltakelsen har vært på hele 2.500 prosent!

- I fjor var det bare ei jente som startet i «jentespretten» og i år var det 25 jenter. Jeg vet ikke hva som har skjedd og hvorfor det plutselig har blitt så mange startende. Men jeg synes det bare er helt topp, sier Joar Hagen.

Han har siden 1975 omtrent bodd i Hermannshulua, og skal gjøre det til han er 70 år.

- Det blir neste år. Jeg har sagt jeg skal holde på til jeg er 70, og hva som skjer etter det vet jeg ikke, sier hernesingen.

Barn og unge i alle aldre

Hoppinteressen har vært stor, men det går i bølgedaler som i alle de andre sportsgrenene. Hagen er helt overveldet over interessen i år.

- Her i Elverum så må jeg si det at det er veldig bra interesse. Det har vært stor deltakelse på klubbkveldene vi har hatt her i «Hermes». Hver tirsdag og torsdag møtes vi, og det kommer stadig nye barn til, sier Joar Hagen.

Han forteller at det var hele 30 barn og unge som deltok under dette arrangementet

- Totalt søndag var det rundt 65 gutter og jenter som deltok i Minimart'nsrennet og 25 jenter i «Jentespretten». Noe jeg synes er en fantastisk deltakelse. Mange av jentene som deltok i «jentespretten» var også med i Minimart'nsrennet. Og jeg husker tilbake til rundt år 2000, hvor vi hadde 90 deltakere på Minimart'nsrennet, mimrer Joar Hagen.

Økende interesse

Ildsjelen fra Hernes ser at stadig flere og flere interesserer seg for hopp blant kommunens barn og unge, noe han frydes over. Men det gikk litt trått til å begynne med denne sesongen.

- Det gror godt i hoppsporten i Elverum i år. Da vi startet denne sesongen var det veldig få som var med og de første kveldene jeg var her i høst, så var det bare fire eller fem barn her. Ettersom tiden har gått så er vi snart 30 barn og unge hver treningskveld, sier Joar Hagen.

Både barn og foreldre trivdes i Hermannshulua søndag formiddag. Og det ble mange flotte og lange hopp. 

Hagen har stor tro på de som håper, noe man kunne høre når han var speaker under arrangementet.

- Det er Elverum hopp som arrangerer Minimart'nsrennet, mens jeg har «Jentespretten» i samarbeid med Aasen Handel. Hadde det ikke vært for de, så hadde det ikke blitt noe renn. Men jeg må si jeg har stor tro på hopperne, og ikke noen gang tidligere har vi hatt så mange rekrutter som nå, avslutter Joar Hagen.