Det er bare en ting å gjøre, bøye seg i hatten for Elverum! Elverum vinner en veldig god kamp hele 33 - 20 over Bodø! Bodø blir sendt hjem til nord, nærmest som slakt.

Elverum rundspilte Bodø i hele kampen, men det var spesielt målvaktskampen som Bodø tapte. Både Henrik Bettum og Frank Roger Dahl hadde en heller dårlig dag på jobb i målet for Bodø.

Sterke

Det er ingen tvil om hvilket lag på bana som styrte det hele. Elverum var best i alle deler av spillet, og ikke minst bakover og keeperspillet.

Morten Nergaard er ydmyk men samtidig minner han om at i Bodø blir det vanskeligere.

- Vi spiller bra som et lag. Jeg spiller også bra, men har et godt forsvar foran meg. Men jeg føler at det går litt på skinner om dagen, jeg har spilt på meg en god dose selvtillit om dagen og flyter litt på det, sier Nergaard.

Også trener Michael Apelgren skryter av elverumsingen.

- Morten står helt skinnsykt bra i første omgang i dag. Han stenger jo burdet i et kvarter, og da avgjøres egentlig kampen, sier Michael Apelgren.

Best av tre

Sluttspillets kvartfinaler spilles best av tre kamper, og Elverum har et godt overtak på Bodø nå. Men sjøl om de vant 33-20 i kveld, mener Apelgren at man ikke må se seg blind på det.

- Det er lett å si at vi kommer til å vinne i Bodø ettersom vi vant med 13 mål hjemme her i Terningen, men i Bodø vil det bli en helt annen kamp. Sånn som det ble med målvaktredningene så ble jo kampen i realiteten avgjort etter bare noen få minutter, sier Apelgren.

nesten alt stemte

Trener Michael Apelgren hadde en flott dag på jobb når alt nesten gikk på skinner. Noe svensken ikke legger skjul på.

- Ja, i dag var det en morsom dag på jobb. Gutta gjøre en fantastik innsats. Men ser vi bare på resulatet, så ljuger nok det litt. Iallfall når vi ser på hvordan keeperduellen utviklet seg. Når Nergaard er så het som han er, så ble det enkel jobb for oss, sier Apelgren.

En som Apelgren virkelig synes var god hos Bodø, var høyre bakspiller Stig-Tore Moen Nilsen. Han var dyktig mener Apelgren.

- Han er "grym" når han spiller som i dag. Han kommer til å gjøre mange mål på onsdag også, men om han gjør 12 mål, mens de totalt ikke scorer mer enn 20 mål, så har vi oppnådd noe, sier Apelgren.

Kontroll hele veien

Svensken er klar på at Elverum aldri noen gang i kampen var truet. De gikk opp i 5-0 ganske tidlig, og nå ser han frem til returkampen.

- Vi har kontroll hele veien, og det kjenne slitt sånn at vi avgjorde kampen etter bare 15 minutter, sier Apelgren og legger til:

- Nå blir det viktig for oss innse at det blir en helt annet kamp enn i kveld. Det er en bortekamp og det er klart det blir annerledes. For Bodø er det vinn eller forsvinn. Enten må de vinne, ellers så tar de sommerferie. Så vi må spille enda bedre på onsdag, sier Michael Apelgren.

- Men vi spilte veldig bra i dag, det er vel ikke mye å sette fingeren på i denne kampen?

- Nei, det er det ikke. Det var veldig bra i dag. Men vi må beholde ydmykheten å kjempe videre, det skal ikke være veldig mange hakkene ned så står vi der med lua i hånda og har tapt, sier Michael Apelgren.

Toft tilbake

En annen positiv ting å se, er at Erik Thorsteinsen Toft var tilbake i gamle takter. Han banket inn mål etter mål, og endte opp med sju nettkjenninger. Apelgren sier det er gledelig å se han spille igjen.

- Det han har gjort på treningene har vært bra, og det har følt nesten litt som om at det bare er å slippe han til, så gjør han jobben sin, sier Apelgren og legger til:

- Han blir en viktig spiller i sluttspillet, han setter sjansene og han kommer mer og mer tilbake, sier Apelgren.

Onsdag avgjøres det hele, om det blir avansement for Elverum, eller om det blir en kamp nummer tre. Den spilles i så fall i Terningen Arena førstkommende søndag.

kampfakta

Elverum - Bodø HK 33-20 (15-7)

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Torbjørn Fredriksen Eide, Karl Bjørkman, Petter Øverby 1, David Wattstrøm, Aleksander Børresen 3, Tamas Ivancsik 4, Lars Nordberg, Nicolaj Mehl 4, Andre Lindboe 3. Erik Torsteinsen Toft 7, Jonas Burud 2, Håkon Bratvold Ekren 2, Luka Mitrovic 5, Steffen Stormo Stegavik 2.

Tilskuere: 1.789