For andre år på rad arrangeres Oss Mot Mobbing Run (OMM Run) i Norge, der ungdommer, artister, politikere og MC-klubber går sammen og slår et slag mot mobbing. 

– Jeg tror det blir helt fantastisk, og enda større enn det var i fjor. Det er flere som vet om oss, og som setter pris på turen vi tar, sier Ada Grambo fra Elverum. 

Hun er én av ildsjelene og initiativtakerne bak Oss Mot Mobbing, som nå er landets største antimobbeorganisasjon. 

Vil vise at folk ikke er alene

Årets OMM Run både starter og avslutter i Elverum, og i løpet av den to uker lange turneen skal de innom Lillehammer, Trondheim, Ålesund, Bergen, Karmøy, Stavanger, Kristiansand, Skien, Tønsberg, Halden og Oslo. 

– Grunnen til at vi har satt igang dette her er fordi vi ønsker å vise at folk ikke er alene. Det er fint å kunne dra inn noe tøft, som ofte har fått et litt ufortjent rykte, slik som MC-førere og MC-klubber, forteller Kristian Sætre, fra Årnes.

Det var han som grunnla organisasjonen Oss Mot Mobbing for fem år siden, og han kan skrive under på at det ikke er mange som får til en like god turné og et like godt samhold som MC-førerne.  

Flinke til å stille opp

Det er klubbene Norwegian Veterans Motorcycle Club (NorVetMC) og Viking MC som er de største motorsykkelaktørene som er med og arrangerer årets turné. 

– I tillegg er det mange andre motorsykkelklubber som er med og kjører rundt, og som møter opp på arrangementene. Vi er avhengige av hjelp fra klubbene rundt om, og det er kjempeflott at lokale folk stiller opp, sier Johnny Snerten, som er president i NorVetMC og som skal opptre på konsertene.

Selv skal han kjøre motorsykkel fra konsert til konsert, mens Ada og Kristian skal kjøre Oss Mot Mobbing sin egen bil. 

– Jeg pleier også å sitte på med motorsyklistene underveis, sier Ada. 

Årets artister er klare

I tillegg til Johnny Snerten så er resten av artistene på årets program Lukas Mosveen fra Elverum, Anna Rømoen Olsen fra Løten, Raymond Eriksen som er kjent fra Norske Talenter og Vidar Johnsen som er kjent fra Vamp. 

– Raymond, Vidar og meg blir med på hele turneen, mens de andre nevnte deltar på kickoffet i Elverum, forteller Snerten. 

Konsertene knytter også til seg lokale artister underveis på turneen. 

Flere politikere blir også en del av OMM Run, deriblant fylkesordfører Dag Rønning. 

Møter som ga inntrykk

I fjor var den aller første gangen Oss Mot Mobbing arrangerte et MC-Run, og det gjorde inntrykk på ildsjelene bak. 

– Jeg grein da vi kom til Lindesnes, som var det siste stedet på turneen. Alle hadde henda opp i været og jubla, det var tårer og det var en så fantastisk fin tur, forteller Ada.

Oss Mot Mobbing har snakket med-, og hjulpet, veldig mange mennesker rundt om i hele Norge via internett, og det å få møte og klemme flere av disse folkene i virkeligheten synes de to lederne var helt fantastisk.

– Hele opplevelsen var som en drøm som gikk i oppfyllelse. Vi fikk se det fine landet vårt, samtidig som vi gjorde noe nyttig sammen med folk som vi er glad i, sier Kristian.  

Nå håper arrangørene på en minst like fin turné denne sommeren.