• Bruktsalget finner sted på Hnstad barne- og ungdomsskole. (Arkivfoto: Stein Cato Nybakken)

Det aller første bruktsalget ble arrangert for ett år siden, og da gikk 5000 kroner av overskuddet til barneavdelingen på Sykehuset Innlandet avdeling Elverum.

For omlag et halvt år siden var salg nummer to, og da ble det kjøpt inn leker og utstyr til barn og unge på sykehuset for hele 16.000 kroner av overskuddet. 

Nå er de fire initiativtakerne i Elverum klare for å arrangere sitt tredje bruktsalg av barneklær og -utstyr, og inviterer små og store til Hanstad barne- og ungdomsskole helgen den 1.- og 2. april.

Støtter sykehuset også denne gangen

Ved de tidligere bruktsalgene har 20 prosent av salgssummen på varene vært øremerket gaver til sykehuset i Elverum, og det er planen denne gangen også.

På salget de hadde i september ble det delt ut 50 salgsnummer til folk som ønsket å selge barneklær og -utstyr, og planen er samme antall denne gangen.

– Vi kommer til å stoppe på 50 nummer denne gangen også. Her er det førstemann til mølla, opplyser arrangørene. 

Det er Lene Brenneng, Kari Brohjem, Dag Ivar Mortensen og Egil Håberget som står bak alle de tre salgene.

Trenger frivillige

Hvem som helst kan levere inn klær de ønsker å selge, men de må ta kontakt med arrangørene på forhånd for å få salgsnummer.

Fokus på vårens salg er sommerklær, og både klærne og utstyret skal være for aldersgruppe 0- til 12 år, samt mammaklær og utstyr.

– Vi trenger frivillige som kan være med å arrangere bruktsalget. Ta kontakt dersom du vil være med, skriver arrangørene på Facebooksiden til arrangementet.