Russeslippet starter allerede på formiddagen fredag 15. april, når russen tradisjon tro skal gå med vrengte bukser hele skoledagen.

– Om buksene ikke er vrange vil de bli klippet av politi, og dette er en tradisjon som går veldig langt tilbake, forteller russepresident Magnus Sollid Omsted. 

Videre blir det russedåp med utdeling av navn på Festningen om kvelden.

Sikkerhet er viktig

– Jeg ser for meg at russetiden kommer til å bli veldig bra. I hvert fall med tanke på gjengen vi skal være russ med, og fokuset vi har hatt på sikkerhet i forkant. Russefeiringen kommer nok til å bli veldig positiv, sier visepresident Einar Midthun.

Elvisrussen har hatt noen informasjonsrunder når det kommer til sikkerhetstiltak, og skal for eksempel i dag ha en samling med all russen hvor rektor kommer til å informere. I tillegg kommer MOT, politiet og Trygg Trafikk som skal snakke om hva som er viktig å huske på i russetiden. 

– Dette er viktig for at den skal bli trygg og morsom for alle, og at ingen skal føle seg støtt i russetiden, sier Midthun.

Ser fram til russetiden

Både russepresidenten og visepresidenten ser fram til fredag, og tror ikke de er alene om å glede seg.

– Jeg håper at vi blir huska som et bra og kjekt russekull, rett og slett, og at alle gjør sitt beste for at dette gjennomføres, sier Sollid Omsted.