Jobben på banen er unnagjort, nå gjenstår "bare" resten av forberedelsene til neste års OBOS-liga for daglig leder Per Steinar Krogsæter, og resten av Elverum fotball.

Selv om seriestarten ikke er før i april neste år, så går tiden dit veldig fort:

- Det er hektiske dager nå ja, det er mye som skal klargjøres. OBOS-ligaen er en helt annen liga, på alle mulige måter, kravene strammes til på alle områder. Vi må forsterke oss på alle områder som er viktig for å få hjula til å gå rundt, og det er vi i full gang med. Fotballforbundet var på befaring i forrige uke, men vi kjenner godt til kravene som stilles til oss. Det er ikke så lenge siden vi var oppe sist, og da ble det gjort et stort løft. På infrastruktur så er det små endringer som skal til for å tilfredsstille kravene, og vi VIL mer enn forbundet krever. Vi ønsker å tilby en bedre stadion, både for våre spillere og våre motstandere. Og jeg er ganske trygg på at vi skal få til det, forteller Krogsæter.

sportslige krav blir de tøffeste

Selv om Elverum har gjort en meget god sesong og vært klart best i avdelingen, så er OBOS-ligaen vesentlig tøffere:

- De sportslige kravene blir tøffe, vi ønsker å holde oss i OBOS-ligaen, og da er vi nødt til å løfte oss både på trener- og spillersiden. Dette blir helt klart det tyngste løftet for oss, i forhold til målsetningen om å beholde plassen. Det nærmer seg en avklaring rundt trenerspørsmålet, det er jo ingen hemmelighet at vi jobber med Tore Fossum som fortsatt hovedtrener, og vi er i en god prosess. Vi håper å lande dette ganske raskt, og da kan vi jobbe videre med spillerstallen. Først og fremst de som allerede er i klubben, men også med eksterne og nye forsterkninger, sier Krogsæter.

Ved et opprykk er det alltid det store spørsmålet, skal man beholde flest mulig og gi de sjansen ett nivå høyere? Eller må man forsterke kraftig i alle ledd? Selvsagt spiller også økonomien en rolle:

- Dette er et stort økonomisk spørsmål, vi kan jo ikke bytte hele stallen heller, det er ikke noe tema. Vi ønsker å ta med oss mange fra årets sesong, vi har mange gode lojale spillere, men uansett tror jeg nok det er lurt av oss å jage forsterkninger. Vi fikk inn noen forsterkninger foran denne sesongen, som løftet oss noen hakk, og det MÅ vi gjøre foran neste sesong også, mener Krogsæter.

ingen plan b

Ettersom trenersituasjonen ikke er avklart, er det nærliggende å spørre:

Har dere en plan B i tilfelle det ikke lykkes med Fossum?

- Nei! Sier Krogsæter, så da er nok den kabalen snart på plass. 

Det er kun 4 spillere som står med kontrakt neste år, så her er det en jobb å gjøre framover:

- Vi har ikke signert noen kontrakter ennå, men det nærmer seg. Vi jobber nå med 4-5 spillere som vi vet med sikkerhet at vi ønsker med videre, og vi håper at vi er i mål med de i løpet av neste uke. Etter det jobber vi suksessivt videre med resten, og da håper jeg også at trenerspørsmålet er avklart, slik at vi kan begynne å jobbe med de eksterne. Jeg føler at vi har ganske god kontroll på spillersituasjonen. Vi har egentlig ingen begrensinger på hvor vi leter etter forsterkninger, vi har god oversikt på spillermarkedet regionalt, og så handler det også om å håndtere alle henvendelsene vi får fra utlandet. Og der er det mye rart, ler Krogsæter. 

Det er mange som har gode CV'er, men det må sjekkes nøye i forkant:

- Det er viktig å "bruke hue", og finsikte de typene som virker interessante, før vi eventuelt henter de hit på prøvespill. Vi leter egentlig overalt etter gode og lojale fotballspillere, sier Krogsæter.

meritTerte lag på besøk

Uten forkleinelse av lagene som har spilt i samme avdeling i år, så er det vesentlig mer meritterte lag som kommer på besøk neste år:

-  Det blir kjempegøy å møte lag som Start og Fredrikstad, og det gleder vi oss stort til. Vi håper vi får møte Lillestrøm, for Eliteserien hadde det jo vært et tap, men for oss hadde det vært et "scoop". Det er alltid stort å få severdige kamper mot gode lag, det husker vi med glede fra sist vi var oppe i 2013. Selv om jobben vi skal gjøre er godt i gang, så er det ikke så lenge til seriestart! Det er egentlig bare tiden og veien, men vi må jobbe strukturert og bra, så er jeg helt sikker på at vi er klare når seriestarten kommer i april, det er helt klart målet vårt, smiler Krogsæter lurt.