Det hele starter lørdag og det er i alt tretten skolekorps, og fem voksenkorps som tar turen til Terningen Arena lørdag og søndag.

Formålet med arrangementet er å konkurrere i denne musikksjangeren, men også å lære av hverandre. Det er to dommere tilstede som skal avgjøre hvem som kan kalle seg «distriktets beste korps».

Cupen har blitt en viktig tradisjon for arrangør Jømna/Heradsbygd musikkforening. Her får de drive med det de liker best og det er en god møteplass for andre med felles interesse.

- For oss er dette en helg med mye arbeid for hvert enkelt medlem, men dette er et arbeid vi synes er ekstremt givende. En konkurranse skaper alltid et lite press i forhold til prestasjon. Nå har vel alle korps en viss ærgjerrighet når det gjelder å prestere på konserter, men det blir nå en gang litt annerledes når en vet at det sitter to dommere i salen, sier Dagrun Bergsveen i en kommentar til iElverum.no.

Rekrutteringen i korpsmiljøet er ikke som det en gang var, og det merkes i grendene rundt omkring i distriktet at det går 17.mai-tog uten korps. Dette er en god plattform for å få vist frem hva det å spille i korps går ut på, og kanskje det også kan rekrutteres nye medlemmer.

Arrangementet blåses i gang førstkommende lørdag klokken 09:00, og varer hele dagen.