Det var Østlendingen som kunne bringe nyheten på bane mandag formiddag.

Tidligere har det blitt kjent at Stortingspolitikeren har flyttet hjem til Elverum, og at han har tatt på seg vervet som leder i Hedmark Arbeiderparti.

Dette vervet må han eventuelt si ifra seg om han skulle bli tilsatt som ny fylkesmann i 2019.

Overfor Hamar Arbeiderblad bekrefter Knut Storberget at han kommer til å søke stillingen som fylkesmann i det nye fylket, Hedmark og Oppland.

har troa

Det var før helga at Regjeringen lyste ut stillingen som fylkesmann, med søknadsfrist allerede 6. april. De to nabofylkene skal etter planen slås sammen fra og med 1. januar 2019, og Regjeringen med støttepartier har flertall for avgjørelsen akkurat nå, skriver Hamar Arbeiderblad på sin hjemmeside.

– Det er en stilling som berører mye av det jeg har jobbet med i politikken og er en jobb som jeg gjerne kunne tenke meg, sier den nyvalgte lederen i Hedmark Arbeiderparti til Hamar Arbeiderblad.

Men hvis Storbergets eget parti kommer til makten etter høstens Stortingsvalg, kan jobben ende opp i historiebøkene før den nye fylkesmannen har rukket å innta kontoret.

Knut Storberget er utdannet jurist og har vært advokat i en årrekke. Mest kjent er han som justisminister i Stoltenberg 2-regjeringen. Han har vært innvalgt på Stortinget siden 2001, og har tidligere vært strafferettsadvokat med eget firma fra 1992 til han ble valgt inn på Stortinget.