Fra april til september farter Thomas Tivoli land og strand rundt med tivoliet. De besøker rundt 30 steder i løpet av sommeren, og under Elverumsdagene kommer Thomas Tivoli hjem til Elverum.

- Vi har vært med på Elverumsdagene i rundt 20 år, og føler at arrangementet har fått et oppsving igjen nå. Dette er en folkefest hvor det kommer folk fra nærmiljøet og lenger bort. Her ser vi mange folk vi ikke ser ellers i Elverum, sier Arne Grønnesby.

For Grønnesby er Elverumsdagene de eneste dagene han selv får opplevd Elverum om sommeren. Ellers er han på reise med tivoliet og alle medarbeiderne gjennom hele sommersesongen.

- Sommer-Elverum kjenner jeg ikke til. Men vinteren kan jeg mye om, ler Grønnesby.

Siden Thomas Tivoli deltok på Elverumsdagene for første gang har mye skjedd. Det meste av karuseller og materiell er skiftet ut, og tivoli i 2016 er noe helt annet enn hva det var en gang.

- Før handlet tivoli om karuseller som gikk rundt og rundt. I dag går karusellene opp og ned, og vi sender folk enda høyere i lufta og enda mer rundt om kring. For oss handler det om å gi de besøkende en totalopplevelse når de besøker oss, sier Grønnesby.

Lite kø på tøffe karusellER

Mens det andre steder i Norge er karusellen Storm som er blant de mest populære, er det tekopper og radiobiler som er de største slagerne i Elverum.

- Folk i Elverum er nok litt mer forsiktige av seg. Storm går mye bedre andre steder. Når vi plukker ut hvilke karuseller vi skal ha med oss ser vi på hva som er populært, og hva som fungerer på hvilke steder. Det er et litt annet utvalg i Elverum enn på andre steder, sier Grønnesby.

Med seg i Elverum har han også en del lokale medarbeidere som jobber med billettsalg og liknende. Rundt i Norge er det få nordmenn som vil være med.

- Du vet, tivoli er en livsstil. Det går i et gjennom hele sommeren. Vi satser stort på medarbeiderne våre, men det er få nordmenn som vil reise rundt med et tivoli gjennom hele sommeren, smiler Grønnesby.