– Som de fleste er kjent med har idretten sin egen Idrettsgalla, som gjennomføres hvert år på Hamar. Dette mener vi er noe som også burde arrangeres for musikklivet i Norge. Vi starter derfor med Innlandet, og ser hvordan det går videre, sier Jan Eirik Krey, som er representant for Samarbeidsutvalget for Norges Korforbund Innlandet.

Setter pris på ildsjelene

Han forteller at hensikten med arrangementet er å sette pris på de som gjør noe ekstra for korene og korbevegelsen. 

– Det kan være ildsjeler, dirigenter eller andre som gjør det lille ekstra, utenom det man kan forvente i forbindelse med koraktivitet i Innlandet, sier Krey.

Ifølge arrangørene er dette Norges første, og så langt eneste, koragalla.

– Den finner sted på Lillehammer, og totalt har 14 ulike kor meldt seg på. I tillegg er det mange som er påmeldt som enkeltsangere, forteller representanten. 

Lokale kor nominert

På dagtid blir det forskjellige workshops, før selve gallaen med prisutdelinger finner sted. Det er ni forskjellige klasser som premieres. 

– Vi har en jury som består av kjente personer fra kulturlivet. Blant annet tidligere stortingsrepresentant Anne Enger, visepresident i Norges Korforbund Per Arthur Christensen og artist Aasmund Nordstoga, forteller Krey.

Det er flere kor fra distriktet som er nominert, blant annet Elverum Mannskor.

– Det er vi veldig godt fornøyde med, sier Krey, som også er president i mannskoret.

Han håper gallaen skal være med og bygge fellesskap på tvers av kjønn, alder, fylker og kommuner.