– Vi har laget et program med fire konserter i høst, der vi har plukket ut en del godbiter i form av artister som ikke nødvendigvis fyller Kulturhuset, men som passer veldig godt på en intimscene, forteller Erik Lukashaugen ved Kulturkollektivet.

God start på høsten

Den 26. august var høstens første Lørdagsgodtkonsert, da Sverre Eier, Mårten Berget og Kjetil Hjerpset fra Eidskog framførte «Trio me' Børli».  

– Det gikk kjempefint. Konserten skjedde utendørs med strålende sol og masse hjertevarme, sier Lukashaugen. 

Neste arrangement skjer 30. september, når den svenske visesangeren Elona Planman kommer til Elverum og Matglede.

– Hun var her også for ett års tid siden. Da tok det ganske godt av, og hun måtte love publikum å komme tilbake igjen før hun forlot lokalet, forteller han.

Elverumsingen Mari Qviller skal varme opp for Planman.

Blir Julekonsert

Lørdag 11. november kommer Torgeir Waldemar, som blant annet har en plate som har vært spellemannsnominert i kategorien country.  

Det er Erlend Wagle som varmer opp for Waldemar. Han opptrådde på Matglede i 2016, og kommer denne gangen tilbake med eget materiale inspirert av blant annet artisten Neil Young.

Den siste konserten på høstens program byr på masse julestemning.

– Solbjørg Tveiten, Camilla Granlien, Annar By og Frode Berntzen danner gruppa «Julestemmer», som har spilt på Matglede fem år på rad. Dette er et stjernelag fra området her, som byr på flott julemusikk, sier Lukashaugen.

Konserten finner sted onsdag 6. desember.

– Selv om det ikke er på en lørdag, så er det jo lillelørdag, smiler han. 

Intimkonserter

Det er plass til ca. 50 mennesker på Matglede, og Lukashaugen regner med at det blir fullt på konsertene. 

– Så vi oppfordrer folk til å forhåndsbestille billetter og bord. Jeg tror det blir topp stemning og god musikk, sier han. 

Konseptet Lørdagsgodt er et samarbeid mellom Kulturkollektivet og Festspillenes Venner.