Det er Lukashaugen som er leder for Kulturkollektivet, som ønsker å fremme lokal kultur.

- Det er en forening med nedslagsfelt i Sør-Østerdal, Solør og Glåmdalen og vi har som formål at man skal kunne leve av kultur i distriktet vårt. Og da snakker vi om profesjonelle kulturutøvere. Vi lager lokalt forankrede kulturproduksjoner innenfor kultur og scenekunst, sier Erik Lukashaugen.

Han forteller at de er en liten gruppe mennesker som lager produksjoner med samtidig så prøver de å knytte relasjoner for alle som driver med kunst og kultur i Hedmark.

Samles i et kollektiv

- Vi har holdt på med dette kulturkollektivet nå et par år, og vi ønsker nå og samle folk som kunne tenke seg å jobbe i samme kontorlandskaper. Det finnes en del freelancere rundt om både innenfor kultur men også andre kreative næringer som fotografer, grafiske designere og andre gründere. Vi ønsker nå og legge til rette for at disse kan sitte i samme kontorlandskap, så nå har vi inngått et samarbeide med Elverum kommune for å få realisert dette, sier Erik Lukashaugen.

Han sier videre at de ser etter tomme lokaler i sentrum som kan fylles opp av kulturkollektivet.

- Vi har et samarbeid med Elverum kommune og næringssjefen hvor vi ser på mulighetene for å få til et lokale i Leiret der vi skal ha tilgjengelige kontorer og plasser for de som trenger dette. Om det skal være en kort periode eller en lenger periode. Dette er vi er en trend som vokser både i Norge og i utlandet, at han kan komme til en kontorplass og ha flere i samme kontorlokale. Det skal være en lav inngansbillett for å være med på dette, sier Erik Lukashaugen.

Kunst og kultur

Lukashaugen ser ikke for seg at de slipper inn alle som vil ha kontor, som driver med andre ting enn kunst og kultur, men han holder allikevel døra åpen.

- Jeg ser for meg at vi ikke kommer inn noen som vil drive med frisørsalong eller en rørlegger som skal selge noe. Men ellers hvis du føler at du jobber innefor frie yrker eller driver med kultur, så er du hjertelig velkommen, sier Erik Lukashaugen.

Mandag 20. februar klokka 20.00 holder han og de andre i Kulturkollektivet informasjonsmøte på Lundgaard.

- Vi vil ha et uformelt informasjonsmøte på Lundgaard klokka 20.00 mandag, der kan du få vite hva du lurer på, sier Erik Lukashaugen.

Flytter inn allerede i mars

Lukashaugen og Kulturkollektivet hviler ikke på laurbærene. Allerede neste måned ønsker Kulturkollektivet å få kommet inn i kontorer.

- Vi håper på å kunne komme igang med ganske snart. Og vi ser for oss at vi kan flytte inn i noen lokaler fra mars av allerede. Om noen er interesserte, så er det ikke mermed sagt at du skal flytte inn i mars. Vi har en periode i første omgang ut året hvor vi tester ut dette kontorfellesskapet. Håpet gjennom det å sitte sammen, er jo at man kan knytte sterkere sosiale bånd, få en rimelig kontorplass og ikke minst samarbeide tettere, avslutter Erik Lukashaugen.