Alle kvinnene innenfor denne aldersgruppen i Elverum kommune, får nå tilbud om denne vaksinen.

HPV-infeksjon er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen i verden. De fleste som er seksuelt aktive blir smittet i løpet av livet, de fleste i ung alder. Infeksjonen er som regel ufarlig og går over av seg selv, men noen får en vedvarende infeksjon som på sikt kan føre til livmorhalskreft, skriver Elverum kommune på sine hjemmesider. 

Hvert år får om lag 300 kvinner i Norge livmorhalskreft og 65­ til 100 dør av sykdommen. Vaksinen kan gi beskyttelse selv om man har debutert seksuelt.

Midlertidig tilbud

HPV-vaksine har vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet til jenter i 7. klasse siden 2009. Fra høsten 2016 kan uvaksinerte kvinner født 1991 og senere også få tilbud om gratis HPV-vaksine.

Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra november i år. Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6-12 måneder og må derfor startes opp innen utgangen av 2018.

Hvor og når?

Elverum kommune opplyser at all vaksinasjon vil foregå på Elverum helsestasjon. Adressen dit er Skogveien 3, 2418 Elverum. Har du spørsmål knyttet til vaksinasjonen, kan de rettes til Elverum helsestasjon ved ledende helsesøster og fagleder Jeanette Weidemann Brenna på telefon: 62 43 60 60 eller 994 89 754.

For full oversikt over når vaksinen tilbys, kan du finne den på Elverum kommunes hjemmesider.