• RETT KLEDD: Varaordfører Arnfinn Uthus ønsket lasskjørerne velkommen til mart'n

Line M. Rustad var ikke alene. For anledningen hadde Joker Event og Grundsetmart'n fått besøk av tryslingen Martin Myhr, som var konferansier på åpningen. Han åpnet med å fortelle en historie om hvordan det var som ung trysling å høre om Grundsetmart'n i Elverum, og om hvordan det var å være på mart'n.

Gammel tradisjon

Kultursjef Line M. Rustad ønsket alle de fremmøtte velkommen til åpning. Hun minnet alle om at Grundsetmart'n er en god gammel tradisjon.

- Det er over 400 år siden folk begynte å samle seg på isen for å bytte og handle varer, sier Line M. Rustad.

Innholdet i Grundsetmart'n er allsidig og stort. Alt fra salgsboder, tivoli, Lasskjørerne og ikke minst musikk. Line M. Rustad skal sjøl delta på et av de mange musikalske innslagene på årets mart'n.

- Jeg skal være med på mart'nsshowet i Elverumshallen fredag klokka 19.00. Der skal jeg fortelle litt om "Kongens nei", sier Rustad, som håper at så mange som mulig vil komme.

Lasskjørerne

Som vanlig ble også Lasskjørerne fra fjern og nær presentert av varaordfører Arnfinn Uthus. I år var det hesteekvipasjer fra både Østby, Sørskogbygda, Nordskogbygda og Åsnes. Det å presentere Lasskjørerne på åpningsdagen av mart'n har blitt en tradisjon.

Så da skulle alt ligge til rette for en god mart'nshelg i Elverum.

Fakta
  • Grundsetmart'n er et av Norges eldste markeder, og har en historie som strekker seg over 400 år tilbake i tid.
  • Ca. 40.000 besøker Elverum og Grundsetmart'n hvert år.
  • Grundsetmart'n arrangeres av Joker Event.