Grüne Woche er verdens største matfestival og utstillingsvindu for mat internasjonalt. Sammen med den Norske delegasjonen var Marianne Wimmer fra Hernes med på åpningen av festivalen. Hun er en av utstillerne fra «Osloregionen» som Hedmark går under.

I den Norske delegasjonen deltok også Ole Martin Kildahl fra Bakken Øvre gårdsmat i Løten og landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Dale forteller at denne festivalen er veldig viktig for norsk mat.

- Det er ganske spennende og interessant å være her nede. På denne matmessen er det hele 400.000 besøkende, og da er det viktig å vise frem lokale mattilbydere, sier Jon Georg Dale.

Han trekker frem at lokal og kortreist mat er viktig for Norge, men også på det internasjonale markedet.

- Vi ser at for eksempel vilt, så er det stor interesse her nede for hva som skjer i Norge. De som viser frem mange av de fantastiske produktene de har, er med på denne messen for å kanskje gjøre handel. Det er store markeder som nå kan åpne seg for de lokale matprodusentene, sier Jon Georg Dale og legger til:

- Det er flere ting som åpenbart treffer det tyske markedet. Vi vet jo at Norge er store på fiskeeksport, men også vilt og øl har nå en økning i eksport, sier Dale.

- Jeg har aldri vært med på lignende før

Marianne Wimmer fra Gransjøberget Viltkjøkken AS har med seg elg i både stor og liten skala.

- Jeg har med meg et elghue av en elg jeg skjøt for mange år siden, og her stopper alle for å ta bilder, ler Marianne Wimmer.

Men det er ikke bare elg i fysisk stand hun har med seg til Grüne Woche, hun har også tatt med seg noe spiselig også.

- Vi har med oss elgkarbonader og en type elgpølser som vi deler ut som smaksprøver på Oslo-regionens stand på matmessen. I tillegg har vi levert elgkarbonader til den Norske restauranten her på Grüne Woche, sier Marianne Wimmer.

Hun har aldri opplevd så mye folk og en slik messe.

- For det første er det viktig for oss at vi kan få tilgang til et stort kontaktnettverk. Også håper vi på å kunne knytte til oss flere elgjegere som kan bli med til Gransjøberget og jakte elg. Vi prøver å verve elgjegere, men vi får se hvor mange vi får med oss, sier Wimmer og legger til:

- Det er kjempegøy og være med på Grüne Woche. Det er så mye interessante folk å prate med og så mange gode matretter, så det er helt utrolig. Jeg har aldri vært med på noe lignende før tror jeg, sier Marianne Wimmer.

Er et fint utstillingsvindu

Bakken Øvre og Ole Martin Kildahl er med sammen i den Norske delegasjonen for andre året på rad, og han ser et stort potensiale i matfestivalen.

- For vår del så er det artig å være med på dette her og det er artig å kunne komme med noe innspill. Vi blir lagt merke til på Grüne Woche, det skal jeg love deg, avslutter Ole Martin Kildahl i Bakken Øvre gårdsmat.