Roger Haugen var skeptisk til å selge softis fra Statoil i Elverum. Men etter en telefonrunde med andre stasjoner som solgte softis ble beslutningen tatt, og nå angrer han ikke.

- Ja, jeg var litt usikker på om dette var veien å gå. Men sånn i ettertid er jeg glad for at vi turte å prøve, for dette går over all forventning, sier stasjonssjefen.

renhold og kvalitet

Det er to viktige faktorer som spiller inn for å få en god softis, det er renhold og kvalitet. Renholdet sier seg sjøl, men hvordan får man egentlig best kvalitet på softisen?

- Det er renholdrutiner som man skal følge, vaske da man skal vaske. Også spiller omløpshastigheten, eller antall salg veldig inn. For jo mer du selger, jo ferskere blir iskremen, avslører Roger Haugen.

Nå som temperaturene stiger og sola titter frem så blir softis-maskinen hos Roger varm. Da selger han mye is. 

- Det er utrolig, men sant. Så fort sola titter frem, så smeller det i og salget på softis går i taket, sier Roger Haugen og legger til:

- Statoil Elverum er store på softis, og vi ligger på sjuende eller åttende plass over utsalgssteder som selger softis i Norge. Det er bra altså, sier en stolt Haugen.

Best i statoil

Roger Haugen kan fortelle at Statoil Elverum ligger øverst på softis-salget innen Statoil i Norge. Noe han er veldig stolt over.

- Vi er desidert størst innen Statoil i Norge på salg av softis. Så jeg angrer ikke på at jeg startet med softis, sier stasjonssjefen til iElverum.no.

Statoil i Elverum har i vinter solgt softis, men salget i vinter var ikke all verden. Da måtte det til med lokketilbud for å få fart på salget.

- Det er ikke mange som kjøper softis i 30 minusgrader. Da måtte vi sette ned prisen for å holde omløpshastigheten oppe, medgir Roger Haugen, som for øvrig går en flott helg i møte.

For værvarslingstjenesten yr.no melder nemlig flott vær i Elverum i helga. Dagtemperaturene vil komme opp mot 18 til 20 grader, og sola vil steke på byen vår. Det får Haugen til å gni seg i hendene.

- Jeg kan love god kvalitet på softisen i helga. Jeg skal spise mye is, kan Roger Hauge, stasjonssjef ved Statoil Elverum avsløre.