• EVENTYRFORTELLING: Anders Bronken fortalte den store forsamlingen om sitt "eventyr i Afrika".

I trivelige omgivelser var det mange samarbeidspartnere som fikk en statusgjennomgang på hvor Elverum fotball står i arbeidet med å gjøre seg klar til neste sesongs OBOS-liga. Julelunsjen for samarbeidspartnere er en tradisjon, men aldri har så mange møtt opp:

- Vår tradisjonelle julelunsj er en av våre måter å gi noe tilbake til våre samarbeidspartnere på, vi vil også informere om hva deres støtte faktisk går til. Her er hele styret tilstede, med styreleder Jann Milnar Eggen i spissen og kan svare på spørsmål. I Elverum fotball har vi 100 lag, 1.150 spiller fra 35 nasjonaliteter og 250 trenere og lagledere. Mitt beste minne fra den foregående sesongen, er 2 forskjellige, seier med 5-0 over HamKam hjemme på stadion og barnekampen  som var en utrolig opplevelse. Flere klubber har tatt kontakt med oss, for å lære om konseptet og vil gjøre tilsvarende arrangement, sier daglig leder, Per Steinar Krogsæter.

- føler meg gjerrig

Økonomisk status er god og Elverum fotball mener å ha god kontroll på økonomien:

- Ja, jeg føler vi har god kontroll. Vi omsatte for ca 11.5 millioner og av dette ble det et overskudd på drøye 600.000 kroner. Neste år vil lønnskostnadene øke, både på trenersiden, administrasjonen og spillerlønninger. Jeg føler meg ofte "gjerrig", men vi må bruke pengene våre fornuftig. Vi ønsker også å få på plass et overbygg på tribunen på nordre langside, det vil bli en mer intim stadion og triveligere å være på kamp. Sportslig har vi fått et løft med mye ny etterlengtet kompetanse inn i klubben, vi jobber for å få på plass en 2-årig avtale med nåværende trener, Tore Fossum, i tillegg har vi ansatt Stian Aasen som trenerutvikler i klubben, Milivoj Knezevic er også sentral i utviklingen. Vi ønsker å utvikle våre egne spillere, og vi har også tatt et regionalt ansvar for spillerutvikling. Elverum fotball er klubb full  av optimisme og vi er fulle av energi, smiler Krogsæter.

eventyr

Anders Bronken, som er leder for fotballakademiet i klubben, fortalte en lydhør forsamling om sitt "eventyr i Afrika". Noe som startet med en flåsete kommentar og veddemål, og som - foreløpig - har endt med bygging av barneskole i Uganda og egen klubb - Sports Club Bronken. Eventyret fortsetter videre, etter å ha bygget grusbane til fotball, vurderer det nå både kunstgress, flomlys og egen serie for barnefotball. Klubben er åpen for både jenter og funksjonshemmede, uavhengig av seksuell legning. Sports Club Bronken samarbeider også med "Leger uten grenser", og viser at det ER mulig å hjelpe.

Sponsorsjef i OBOS, Eddie Chr. Thomas fortalte om hvilke muligheter det finnes i OBOS-ligaen og ville komme sterkere tilbake til samarbeidsprosjekter med Elverum fotball.

Til slutt ønsket markedssjef Fredrik Tervaniemi å takke alle samarbeidspartnere for godt samarbeid hittil, og kunne også fortelle at alle bedrifter har takket ja til å være med videre og at alle også har økt sitt bidrag til klubben. En privatperson har i tillegg kjøpt et eget skilt på stadion, så han kan henge Elverumsflagget sitt der, uten å skjerme for andre sponsorer!

Det blir spennende å følge klubben videre mot seriestart i OBOS-ligaen.