Det er svenske Handbollskanalen som melder at Nergaard kan ha satt verdensrekord for antall mål scoret av en keeper i en og samme håndballkamp. Nergaard satte fem av fem mulige i kampen mot FyllingenBergen onsdag kveld.

Fleipet med det før kamp

På Gardermoen før avreise til Bergen, satt Morten Nergaard og snakket sammen med undertegnede. Vi snakket løst og fast om kampen, da Morten uttaler.

- Det viktigste er ikke å redde vet du Leif Tore, det vi må snakke om er hvor mange mål jeg scorer i dag, flirte Morten Nergaard.

Det Morten her siktet til var hvor ofte og konsekvent FyllingenBergen spiller sju mot seks i angrep. For at han ville score mål var han hellig overbevist om.

- Jeg visste at muligheten ville komme, om jeg reddet eller ballen gikk i blokka. Det ble fem mål, egentlig litt rart, men sånn er det, sier Morten Nergaard.

kanskje rekord

Morten Nergaard forteller til ElverumsRadioen etter kampen at han måtte ta sjansen da han fikk den, og at det å score fem mål nok er rekord.

- Vi fikk noen lette mål i tomt bur onsdag kveld. Jeg stod for fem av de, og det er nok en ny rekord. Det er moro å score, men det er nok ikke slik jeg synes håndballen skal se ut, sier Morten Nergaard.

Nergaard finner bare to andre spillere foran seg som satte flere mål enn seg sjøl, det er Petter Øverby med sine sju scoringer og André Lindboe med sine seks. Tar vi bort målene på sjumeterskastene Lindboe satte, så har Morten Nergaard nest mest spillemål denne kampen. Noe som ikke er dagligdags i håndball.

Svenske handballskanalen.se funderer nå på om disse fem målene gjør Morten Nergaard historisk. Det at målvakter setter seg på scoringslista er ikke unormalt, men med fem mål er ganske unormalt. Derfor tror nå det svenske nettstedet at Nergaard kan ha satt verdensrekord, uten at det er gått etter i sømmene.

Heller ikke vi har funnet noe som tilsier at Nergaard har verdensrekord, men det er vanskelig å tro at keepere i høyere divisjoner har satt like mange baller i nettmaskene som det Morten Nergaard gjorde mot FyllingenBergen onsdag kveld.

Nå venter nok en hard nøtt

Lørdag spiller Elverum mot spanske Naturhouse La Rioja. De innehar akkurat i øyeblikket en 2. plass i den spanske eliteserien. De leder gruppe C i Champions League, men Elverum kan komme på lik poengsum om de skulle overgå seg sjøl og slå La Rioja på deres hjemmebane.

Kampen spilles klokka 18.30 lørdag kveld, og kan høres direkte på ElverumsRadioen.