Fartsfesten starter klokka 09.00 lørdag 7. mai på motorbana på Starmoen. Mailøpet har en lang tradisjon og det er et løp hvor mange er med. Til årets løp er det påmeldt i overkant av 80 kjørere.

Bilcrossløpet kjøres med fem biler i hvert heat, hvor alle kjører tre runder og alle må innom et alternativt spor, kan Jan Vidar Kvernvolden meddele.

- Dette er et tradisjonsrikt bilcrossløp. Jeg husker ikke hvor mange år det har blitt arrangert, men det begynner å bli noen år ja, sier grenlederen.

Dameklasse

Interessen fra damene for å kjøre bilcrossløp er stadig høyere, men fortsatt ser Kvernvolden at damene vegrer seg litt for å sette seg bak rattet.

- Det er ikke den verldig store interessen for damecross, og vi trenger 10 påmeldte damer for å få til en dameklasse under helgas løp. Så vi trenger to til da, for akkurat nå har vi åtte damer som er påmeldt, sier Jan Vidar Kvernvolden til iElverum.no.

Nå håper han at det er noen damer som føler seg klare for å ta en kjøretur på motorbana på Starmoen, som kan melde seg på.

- Ja, meld dere på via vår hjemmeside nmkelverum.no, sier Kvernvolden.

Landsfinaler

Løpet teller som kvalifisering til NMKs Landsfinalen for junior og er andre runde i Innlandscupen, kan NMK Elverum melde på sine hjemmesider. Og fra helgas løp vil det være seks juniorer som går til landsfinalen, kan Kvernvolden opplyse.

- Alle som kjørere en A-finale vil kunne kvalifisere seg til landsfinalen, det vil altså si seks kjørere, sier Jan Vidar og legger til:

- Vi skal i tillegg arrangere MNKs Landsfinale for seniorer i august. Det blir spennende og moro. Det er et veldig stor arrangement, sier Kvernvolden.

Da må elverumsingene kjenne sin besøkelsestid, for der vil de store navnene delta.

- Den dagen bør alle komme til Starmoen og se litt bilcross. For da vil alle de store bilcrosskjørerne komme til Elverum, sier grenlederen.

Påmeldingsfrist

For å delta i helgas bilcrossløp må man melde seg på. Påmeldingsfristen går ut i dag (onsdag), men det vil være mulig å etteranmelde seg frem til fredag kveld.

- Det er bare å melde seg på for de som vil kjøre. Bilen må være årsgodkjent og være i god stand, føreren får være som han er. Men vi skal få det moro, sier Kvernvolden.

Vil du melde deg på, gjør du det via NMK Elverums nettsider.