For 13. året kommer Norsk Mustang Club på besøk til Elverum for å vise frem gamle og nye Mustanger. Jan Tømte i Norsk Mustang Club sier til iElverum at han nå gleder seg til å vise frem bilene til bilinteresserte hedmarksinger.

- Det er alltid stas å ta med bilene til Elverum. Derfor gleder vi oss veldig til å komme til Elverum hvor vi føler vi blir tatt godt i mot. Det virker som om alle i Elverum vet at vi kommer til byen, sier Jan Tømte.

Stor bilutstilling

Fredag vil Storgata bli stengt. Der vil det bli stilt opp Ford Mustang i alle variasjoner og modeller.

- Bilutstillingen vil være utenfor First Hotel Elverum, hvor vi stenger Storgata. De vil stå fra 14-tiden til rundt 17-tida. Da kan du se på bilene som vil stå med panseret oppe. Så da kan også de motorinteresserte se hva som er under panseret på en Mustang, sier Jan Tømte.

Han kan fortelle at etter at utstillinga i Storgata er ferdig, så drar de fleste bilene opp til Starmoen. Der skal de vise frem hva bilene kan gjøre.

- På Starmoen vil vi ha ferdighetskjøring. Da vil det bli både blårøyk og liv. Jeg vil absolutt si at det er verdt å komme til Starmoen ved 18-tia fredag ettermiddag, sier Jan Tømte.

Både gamle og nye

Under Mustang Speed Week vil man kunne få se både de eldste og de nyeste Mustangene i Elverum.

- Mustangene produseres ennå, så det kommer nok biler som nesten akkurat har blitt registrert også. Men vi har mange biler som er over 50 år som kommer til Elverum, og også noen nyere, sier Jan Tømte.

Han sier at det pleier å være rundt 200 biler under dette treffet i Elveurm. Han håper også i år at det kommer rundt 200 biler til Mustang Speed Week.

Street Legal

Lørdag er det duket for fart og spenning. Allerede 08.30 begynner det å skje ting på Starmoen. Da skal det nemlig forberedes til Street Legal-kjøring. Altså å kjøre så fort som mulig fra A til B.

- På lørdag må man tidlig opp. Klokka 10.00 vil det være Street Legal. Mange av bilene som skal delta der, er biler som kjører race, så de er ganske raske og flotte biler. Dette vil gå veldig fort, og arrangementet er under Norges Bilsportforbund, så alt fra start til mål er proff, sier Jan Tømte.

Publikummet har ikke sviktet under lørdagene på Mustang Speed Week i Elverum. Tømte kan nevne at de lørdag har et stort arrangement på Starmoen, med mat og greier.

- Vi har de siste åra fått flere og flere publikummere på Starmoen lørdagene under Mustang Speed Week. Det er flott, det kommer folk både fra Elverum men også utenfor Elverum. Men, vi håper gjerne på flere og tror at det kommer til å bli folksomt også i år, sier Tømte og legger til:

- På Starmoen vil det være servering av mat. Bakken Gårdsmat kommer med sine legendariske burgere, så da blir det mulighet for å få seg en ordentlig Mustangburger, avslutter Jan Tømte.

Mustang Speed Week arrangeres i helga for 13. året, og programmet er variert.