Telia (tidligere NetCom) har i den senere tiden skrudd på flere 4G+-basestasjoner i Elverum. Siste som er satt i drift er på toppen av Hovindberget i Hernes.

Ellen Scheen, kommunikasjonsrådgiver hos Telia Norge, kan fortelle at det kommer flere 4G+-siter i Elverum.

- Vi har allerede satt idrift noen basestasjoner med 4G+ i Elverum. En i Elverum sør og i Hernes. I tillegg kommer det flere oppgraderinger av nettet vårt, sier Scheen.

Hun sikter til at alle basestasjonene som selskapet har i Elverum, etter hvert vil bli oppgradert til 4G+.

- Vi vil at våre kunder skal ha den beste opplevelsen da de surfer på vårt nett. Vi har veldig høyt fokus på å ha stor kapasitet i nettet vårt, samtidig som vi ønsker å tette «dekningshull», sier kommunikasjonsrådgiveren.

Halvparten av basestasjoene er oppgradert

I Hedmark er allerede halvparten av alle basestasjonene til Telia oppgradert til 4G+. Men de gir seg ikke der.

- Med økt kapasitet i nettet ved 4G+ gir vi nok kapasitet til kundene våre. Vi holder nå på med en stor oppgradering av nettet vårt. Derfor blir alle nye basestasjoner som blir bygget nå, bygges med 4G+. Og arbeidet med å oppgradere eksisterende basestasjoner går sin gang og er allerede godt i rute, sier Ellen Scheen.

Hun forteller at hun ikke er overrasket over at flere i Elverum nå har merket at de har fått raskere nett og bedre kapasitet.

- Det er ingen overraskelse at mange i Hedmark nå sier: «Oi, jeg har fått raskere mobilnett og 4G+», sier Scheen.

Men, hva er 4G+?

Man har i ganske lang tid surfet på 4G i Norge. Vi var faktisk det første landet i verden som kunne nyte hastigheten ved bruk av 4G. Telia åpnet sitt 4G-nettverk allerede i 2009.

De var ikke først ute med 4G+ i Norge, for det var det Telenor som var. Men nå ønsker de å ta igjen konkurrenten ved også å bygge ut 4G+ i Elverum og Hedmark.

- Hva er egentlig 4G+?

- 4G+ er en utvikling av 4G-teknologien. Den sørger for mye mer kapasitet og hastighet i netter. Ved 4G+ bruker vi flere frekvensbånd på samme basestasjon, det gir raskere hastigheter på nettet og større kapasitet, sier Ellen Scheen og legger til:

- Ved at vi nå skrur på to frekvenser på samme sender, så kan vi slå sammen disse i mobiltelefonene, som igjen da gir raskere nett, avslutter kommunikasjonsrådgiver i Telia, Ellen Scheen.