Han har nesten ikke telling på hvor mange konserter det har blitt de siste årene, men han har tellinga på antall år.

- Det har blitt sju år, og det har på en måte blitt en tradisjon. Det har vært sju gode år nå, og vi satser på sju nye gode år. Det hele startet vel egentlig etter at jeg tok en prat med min bror, Terje Lund, om at jeg skulle spille med noen artister, sier Tom Steinar Lund.

Slik var opptakten til den første konserten på Jømnvang. Lund forteller at hans bror overtalte han til å ta med artister til hjembygda.

- Ja, det var bror min som sa at jeg måtte komme til Jømnvang. «- Dette måtte da ha vært midt i blinken å få til på Jømnvang også?» sa broren min, sier Lund.

Mye folk

Og allerede på første konserten kom det, ifølge Lund, ganske mange.

- Når vi staret med konsertene på Jømnvang kom det ganske mange. Og slik har det fortsatt de siste sju årene, smiler Tom Steinar Lund.

Til årets vårkonsert har han med seg to kjente personligheter, blant annet fra TV.

- I år har jeg med meg noen veldig flotte utøvere. Frøydis Grorud, blant annet kjent fra «Beat for Beat», så de som ser på «kongelig Norsk fargefjernsyns» kjenner jo hun, sier Lund humoristisk.

Tom Steinar Lund har i tillegg hanket inn Torun Eriksen, kjent jazzmusiker som har mottatt gode kritikker for sine utgivelser.

- Hun er helt fantastisk etter min smak, hun er en internasjonal artist som reiser land og strand rundt med kunsten sin. Disse to damene er enig med meg i hva som er god musikk. Det var vel slik dette her kom i stand, jeg har min måte å spille gitar på og nå bruker jeg musikken sammen med disse damene, sier Tom Steinar Lund.

gode svisker

Søndag 30. april går startskuddet på en parade av gode klassikere innen musikken på Jømnvang.

- I år er disse jentene med på å kaste lys over den musikken vi hørte på i løpet av 70- og 80-tallet. Vi hølrte jo ikke bare på norsk musikk, men også Stevie Wonder, Elton John og noe svensk musikk. Dette prøver vi å fremføre på den måten jeg spiller gitar på, sier Tom Steinar Lund.

Han avslører blant annet at vi kan få høre en del av Stevie Wonder og Aretha Franklin.

- Torun Eriksen er veldig flink på soul-musikk. Så jeg gleder meg veldig til denne konserten, avslører Lund.

Han forteller at om man ønsker billetter, kan de kjøpes via Jømnvangs hjemmeside, i tillegg kan de kjøpes i døra. Men da må man ha eksakt beløp.