Elverum kommune inviterer alle til «Byprat» i forbindelse med 20 årsjubileet som by. Det foregår på Elvarheim 30. november klokka 19.00.

På dagtid vil det bli servert kake og kaffe på Servicekontoret i Kommunehuset Folkvang, opplyser Elverum kommune på nett. Nå oppfordres alle elverumsinger til å delta på festen.

- Kom innom på en uhøytidelig feiring! Her blir det musikk av rockeveteranen Morten Wærhaug, påfyll av byplanen- og analysen samt et historisk tilbakeblikk på hva som har skjedd de siste 20 årene, heter det på kommunens hjemmesider.

Ny bydel

En helt ny bydel skal ta form, og utviklingen kommer til å være godt i gang før vi fyller 30 år. Kom og hør mer om bydelen Ydalir, der både mennesket, miljø og nye innovative løsninger skal stå i fokus, skriver Elverum kommune.

Sjøl om Elverum feirer 20 år som by, blir det ikke noen «ungdomsmat» til feiringen. Kommunen opplyser på sine hjemmesider at det vil bli kaffe og bursdagskake til alle som kommer.

Konkurranse

I forbindelse med at Elverum fyller 20 år som by, blir det arrangert en pepperkakeby-konkurranse. På kommunens hjemmesider heter det: «Bli med og støtt en god sak ved bake et pepperkakehus! I anledning Elverums 20-årsjubileum som by oppfordrer nå Elverum kommune og Krogsveen avd. Elverum alle til være med bygge Elverum i pepperkaker.»

Tema for pepperkakebyen er Elverum by. Du kan bli med på å lage et av Elverums fineste eller kuleste hus/bygg i peppekake, eller lag et bygg du gjerne skulle ha sett i Elverum. Elverum kommune kårer en vinner som premieres ut fra kriteriene konsept og utførelse. Juryen til å bedømme byggerkene er byarkitekt Solveig Høye, ordfører Erik Hanstad og Sven Ove Beck-Larsen fra Krogsveen.

God sak

I tillegg til å vinne heder og ære for Elverums beste pepperkakehus, kan du være med støtte en god sak. Alle pepperkakehusene skal nemlig auksjoneres bort til inntekt for Barneavdelingen ved Sykehuset Innlandet avd. Elverum.

Konkurransen er åpen for alle, og kommunen oppfordrer spesielt alle barnehager og SFO til å delta.

- Dette er en hyggelig juleaktivitet for barna og ikke minst er det flott at barna kan hjelpe andre barn. Vi håper at mange har lyst til være med, skriver Elverum kommune på nett.

Pepperkakelandsby

Byggverkene stilles ut i en egen pepperkakelandsby i foajeen i Elverum Rådhus. Det blir åpning og kåring av det flotteste huset under byjubileumsfeiringen 30. november.

Det blir laget salgsoppgaver og annonser, samt at det skal gjennomføres budrunder for pepperkakehusene. Budrundene avsluttes 14. desember klokka 12.00 i foajeen i Elverum Rådhus.

Innleveringsfrister

Ønsker du å være med i konkurransen, bør du finne frem kjevle og bake i veg. For allerede mandag 28. november og senest tirsdag 29. november må byggverket leveres inn. Begge dagene kan du levere inn ditt bidrag mellom klokka 12.00 og 14.00 eller mellom klokka 16.00 og 18.00.

Sammen med byggverket er det fint om alle legger ved en beskrivelse av bygget, og ikke minst navn, alder og kontaktinformasjon til de som har bidratt. Samtidig oppfordrer kommunen til å sende en mail til elverum@krogsveen.no med byggverk som skal leveres.