Elverum åpnet 1. omgang i 100. Men, så falt de sammen og hadde måltørke i nesten 10 minutter. Elverum ledet 6-3 etter bare fem minutter, så skulle det gå 10 minutter før de satte inn 7-9. Men så kom det tre raske scoringer og Elverum ledet 10-9.

Derfra og inn til pause fulgte lagene hverandre, men det var La Rioja som gikk til pause med 14-16-ledelse.

2. omgang startet der 1. omgang slapp, nemlig at La Rioja tok kommandoen. Spanjolene ledet med fem mål etter tre minutter ut i 2. omgang. Da skjerpet Elverum seg og tok sakte men sikkert innpå, da det gjensto litt over 10 minutter av kampen gikk Elverum opp i 23-22.

Men så tok La Rioja tak og slapp ikke før det stod 27-32 til Spanjolene. Elverum raknet rett og slett på slutten av kampen, og kunne avgjort det hele ved mange sjanser. For dette var kampen hvor 100-prosentsjansene ble kastet bort, og mange tekniske feil fikk ødelegge.

beste spiller

Da kampen var ferdig var det mange som var skuffet i elverumleieren. Banens beste, Tine Poklar, var en av de som var skuffet og sjøl om han gjorde en god kamp så var han ikke fornøyd med resultatet.

- Jeg ble beste spiller, men det betyr ingen ting år vi taper, sier Tine Poklar og legger til:

- Det var en god kamp for oss, men når vi spiller i Champions League, så var ikke dette bra nok, sier Poklar.

De siste seks minuttene av kampen var preget av personlige feil og tekniske feil. Sjøl om sloveneren ikke har svaret på hvorfor ting ble som de ble i de siste minuttene, så er han klar på én ting.

- Kanskje vi ikke var nok konsentrerte. La Rioja er et godt lag, og er vi ikke konsentrerte og spiller opp vårt mot beste, så scorer de og vinner, sier Tine Poklar.

2.202

Søndag kveld møtte det opp hele 2.202 tilskuere. Med over 2.200 tilskuere i ryggen, så hadde Poklar håpt på en bedre avslutning.

- Jeg vil først og fremst takke alle de fremmøtte publikummerne som var her i Terningen Arena. Jeg er litt lei meg for at vi ikke fikk vist de det de kom hit for, nemlig at vi skulle slå La Rioja. Tilskuerne var kjempegode og ga et skikkelig trøkk fra tribunene, sier Tine Poklar.

Kaptein og keeper, Morten Nergaard, sier at bommene og sjansene vi ikke fikk uttelling på, var det som felte Elverum.

- Det blir litt for mange tekniske feil og bomskudd. Vi spiller en grei kamp, og vi kjemper på. Men vi er avhengig av at alle spiller opp mot maksimalt nivå. Og med de bomskuddene vi har så taper vi, men jeg synes vi gjør en god innsats, sier Morten Nergaard og legger til:

- Dessverre ble det litt for mange feil i dag, men jeg synes ikke at vi skal svartmale det hele. De er det nest-beste laget i Spania, og vi holder tritt i 50 minutter, sier Morten Nergaard.

Høgt nivå

Det går litt i rykk og napp i kampen mot La Rioja søndag kveld. Elverumtrener, Michael Apelgren, er skuffet men allikevel klar på at Elverum spilte godt mot storlaget fra Spania.

- Vi hadde mulighetene og vi gjorde en god kamp på mange måter. Men i dag får vi ikke ut det maksimale av laget, og det er bare småsaker som gjør at vi taper, sier Michael Apelgren.

La Rioja har et høyere nivå enn Elverum, og Apelgren er kjempestolt over laget sitt.

- Når vi nå tapte mot La Rioja så er det skuffende, men allikevel er jeg utrolig stolt over guttene på laget som gjorde en god kamp. Det var bare de siste prosentene som vi manglet, sier Apelgren.

Elverum Håndball Herrer sløste som tidligere nevnt litt med sjansene sine, men også at Petter Øverby var litt uheldig og ble skadet i de siste seks minuttene av kampen.

- Jeg er litt skuffet over at vi ikke fikk noen poeng mot La Rioja, men det ble en ganske jevn kamp allikevel. Vi hadde mulighetene og vi hadde kanskje ikke flaksen på vår side, for det var små ting som skulle til før vi kunne ha snudd kampen. Vi kunne fått litt mer flyt med dommerne, satt straffene våre og satt flere sjanser, i tillegg til at La Rioja kunne ha bommet litt mer. Da hadde resultatet blitt annerledes, sier Michael Apelgren og legger til:

- Det som kan ha vært tungen på vektskålen mot vår fordel var at i det 26. minuttet fikk Petter Øverby en ball i ansiktet og måtte stå over tre angrep. Det kan ha vært utslagsgivende for tapet, og det kan ikke ha vært det. Men vi gikk inn i kampen og ville vinne, men slik ble det ikke, sier Michael Apelgren.

Drammen i cupen

Onsdag venter Drammen i kvartfinalen i cupen (NM). Det er omtrent en halv uke siden vi møtte Drammen sist, og da vant Elverum 32-26. Nå håper Apelgren på ny seier mot drammenserne og avansement i cupen.

- Det blir en ny tøff kamp, men vi skal slå Drammen og gå videre til semifinale i cupen. Dette blir den siste kampen på en liten stund, for da går vi inn i en landskampspause. Det skal bli godt for kroppen, og få litt kampfri. Sjøl om vi er godt trente, så er det godt både for det fysiske og mentale at vi nå får et lite opphold, sier Michael Apelgren.

Han og resten av spillerne går for seier mot Drammen, for vi skal til Spektrum i romjula.

- Jeg har gått ut og sagt at vi skal ta oss til Oslo Spektrum i år, så Drammen må slåes på onsdag, avslutter Michael Aplegren til iElverum.no.

Tabellen:


Plass - Lag - Kamper - Vunnet-Uavgjort-Tap - Poeng


1. Naturhouse La Rioja     5     3  1  1       7
2. Montpellier HB              5     3  0  2       6
3. Elverum Handball         5     2  1  2       5
4. Chekhovskie Medvedi  5     1  2  2       4
5. TATRAN Presov           5     2  0  3       4
6. HC Metalurg                 5     2  0  3       4

Fakta
  • Elverum - Naturhouse La Rioja 27-32 (14-16)
  • Elverums lag: Morten Nergaard (målvakt), Didrik Linderud, Petter Øverby (2), David Wattström, Aleksander Børresen (1), Tamas Ivancsik (4), Nikolaj Mehl (3), André Lindboe (4), Erik Toft (3), Jonas Burud (1), Tine Poklar (7), Josef Pujol (2)
  • Tilskuere: 2.202